elja 6n2 - koniec przygody 20.12.2010 RIP :)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

B
Buffalo
Newbie
Newbie

Post autor: Buffalo »

Czesc mozesz się pochwalic gdzie dostałes kupic uszczelke do pomy wakum. Bo ja mam wakum z Luka i są straszne problemy zeby dostac uszczelke od pokrywy pompy(ta zewnętrzna). Pozdrawiam
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

nie mam zielonego pojecia, mechanik mowil ze w aso, ale z forum ktos probowal kupic i nie bylo, nie wiem gdzie to dostal, sama uszczelka kosztowala grosze
poza tym do takich pytan sluza wiadomosci na priv, lub zalozenie odpowiedniego tematu w dziale 100 technicznych lub usterki
Awatar użytkownika
Skoczi
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Skoczi »

Miło się ogląda ;) zadbana Pola i robiona z "głową" i bez przesady a efekt bardzo dobry Pzdr :piwo:
Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Hiszp4n »

kolego Buffalo tej uszczelki nie dostaniesz jest niedostępna, widziałem jedną na allegro tzn zestaw za 130zł ale nie wiem czy pasuje ;/ pisali ze pasuje do 1,4 tdi ale ja w tamtym tyg kleiłem pompe sylikonem i narazie jest dobrze (oczywiście sylikon specjalny a nie do szyb ;) ) też mam luk. jak masz pytania pisz bo jestem w temacie to CI podpowiem :)

Robi sie ciepło może sie ustawimy na olimpie już nie mam armaty :grin: , a i byś mi teraz dokładnie powiedział gdzie z tą skrzynia pojechac :) Założyłeś już te springi od GTI? bo chętnie bym zobaczył ile to obniży :)
I miejsce plac manewrowy
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

obnizy o tyle co dwoch chlopa siedzacych z tylu :D jeszcze nie zalozylem, bo w tym miesiacu, -1000 na mechanika i przeglad rejestracyjny i -1000 na ubezpieczenie :D ten samochodzik mnie nie rozpieszcza ;) w spotach jest temat o ustawce w swiateczna niedziele na podkarpaciu, juz raz bylem, teraz chyba tez pojade, mozna wyruszyc na 2-3 samochody tam, a co do skrzyni to opisalem tu droge: viewtopic.php?f=52&p=125627
a co do olimpu to wystarczy mi dac znac dzien wczesniej o ktorej ;) daleko nie mam, mozna sie ustawic w niedziele/poniedzialek

jakbys umial zmienic te sprezyny i ci sie chcialo, to stawiam krate piwa i mozemy rzezbic ;)
Awatar użytkownika
vvvrider
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: vvvrider »

ładne polo
pozdrawiam
Obrazek
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

działasz ze smoked frontem? kupiłeś te kierunki Hella o które pytałeś? czekam na jakieś fotki jak to u Ciebie wyszło i jaki patent zastosowałeś :grin:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

kierunki zamowione, przed chwila bylem w skrzynce i nie ma awiza ;) ale za to znalazlem awizo na dystanse, samochod rozebrany w garazu, bo dostal zawieszenie z gti i czeka go zamontowanie nowych tloczkow w przednich zaciskach i wymiana tarcz i klockow, no i bede sie bral za smoked front mam nadzieje przed dlugim weekendem, poza tym mam nadzieje ze w maju zagoszcza nowe felgi i dokladka gti, i taki bedzie setup na zlot
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

no to działasz :) u mnie też za niedługo będzie mała aktualizacja w temacie, bo w końcu założę letnie koła, bo mam już dość jeżdżenia na zimówkach, a niestety było mi to dane, bo nie miałem alu na letnie (długa historia), aż w końcu zapadła decyzja, że kupuje nowe alu, takie przejściowe na sezon, a później będą służyć na zimę, no ale co będę się rozpisywał, na dniach zapraszam do mnie :) a u Ciebie czekam na wyniki prac :grin:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
mateuszz117
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mateuszz117 »

niewiem jak i gdzie wy kupujecie sprezyny od gti...chyba ze z ori polo gti jakis z rozbiorki...i wsumie malo co siada na takiej glebie....mam kumpla w duzym sklepie/hurtowni z czesciami moto i chcialem zeby mi zamowil to szuka szuka i pokazal mi ze do wszystkich pojemnosci polo 6n2 sa takie same sprezyny-oraz dane tych sprezyn,zwoje itd... :agresyw:
Jeżdże nisko..leże na glebie..grunt to zawieszenie..<!-- s]
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

wzialem je od Barciecha, bo zmeinial zawias ze swojego gti na gwint, i nie prawda ze nie siada, jest nizej, ale takie obnizenie jeszcze toleruje moj dojazd do domu, jest twardziej, lepiej sie jezdzi, poszedl w dol jakies 1,5-2 cm jak mierzylem za pomoca paczki fajek ;)
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

chyba jednak sie rozmyslilem ze sprzedarzy, przynajmniej tymczasowo ;) i cos powoli sie rusza do przodu

polowka dostala sprezyny z gti, jest troszke nizej, dystans z tylu ok 2 cm, wypchnal troszke schowane w nadkolu 6 calowa felge, wyglada o wiele lepiej, ale jednak te sprezyny nie pojezdza dlugo, bo juz w drodze jest kit na tyl weitec'a, niestety obnizenie bardziej radykalne bedzie musialo poczekac w garazu na gwint/kit na przod, gdyz rowniez w drodze sa zegary z gti i pieniazkow coraz mniej, a jeszcze w maju mam nadzieje kupic felgi, zeby na zlot polowka jakos wygladala, na przodzie zagoscily kierunki czarne hella i w tym lub nastepnym tygodniu zrobie smoked front. Podązając za ciemnym motywem swiatel, powienienem pomalowac znaczek na czarno, ale zobaczymy jak bedzie

nizej kilka fotek polowki po autopoliturze i wosku:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

i moj wspanialy widok z balkonu :crazy: :
Obrazek

no i jeszcze cos niezwiazanego z tematem, efekty mojej pracy nad samochodem dziewczyny w weekend majowy nad jeziorem przed i po deszczu :D :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Fajnie ta Twoje Pola siedzi teraz :) Smoked is a must jak już masz ciemne kierunki, więc działaj :) Znaczek w macie też by pasował tutaj, ale niekoniecznie musisz go malować :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
mateuszz117
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mateuszz117 »

elegancko auto ogolnie wyglada ale jak dla mnie wcale nie siedzi...;p ja mam ostatnio manie na nizej nizej nizej..u siebie z przodu musialem gumy wlozyc bo mi nadkola stopilo..ale szczerze BRAKUJE MI TEGO PRZYCIERANIA WACHACZAMI Z PRZODU I KOLEKTOREM O ZIEMIE... :cry: :grin:
Jeżdże nisko..leże na glebie..grunt to zawieszenie..<!-- s]
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

no wiem ze nie siedzi, dlatego juz kompletuje zawias zeby bylo nizej, ale musze przyznac ze obnizenie jest zauwazalne, rozsadne i w miare komfortowe, a jednak jezdzi sie lepiej jak serią
jutro o 16 jade wywalic katalizator, zmienic tarcze i klocki z przodu
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”