wyświetlacz dystansu godziny

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
misiomen3
Newbie
Newbie

wyświetlacz dystansu godziny

Post autor: misiomen3 »

Zacznę od słowa Witam, ponieważ jestem tutaj nowy:)

Od niedawna mam polo 6n 1,3i 94r, i prosiłbym o kilka rad:

1. Godzina i licznik km wyświetlane po hebrajsku (nie pokazuje wszystkich znaków, części cyfr itp.) Czytałem na forum o ukrytych funkcjach.. test segmentów wygląda jeszcze bardziej po hebrajsku. Czy mogę wyjąć tablice zegarów bez zdejmowania klem? (nie wiem jak z kodem radia). Może wystarczy tylko przedmuchać i podociskać..
2. Przy zapalaniu silnika, w momencie jak zaskoczy już i cofam stacyjkę, gdzieś z silnika dobywa się jakiś krótki, półsekundowy jęk. To normalne?
3. Ile obrotów Wam się kręci polo na jałowym biegu? jak odpalam na zimno to mam wskazówkę ponad 1000 obrotów, po 3-5min kreci 900. Na 5 biegu mam 100km/h przy 3100-3200obrotów.
Strasznie mnie to boli bo do tej pory jezdziłem 2,0tdi..
Będę wdzięczny za odpowiedzi:)
pozdr
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

1.Co do resetu radia jeśli oryginalne to po zdjęciu klem na pewno radyjo poprosi o kod, zależnie od radia wpisujesz kod i przytrzymujesz przycisk > jakieś 10-15 sekund i odblokowane.
3. Obroty masz w porządku, ewentualnie diagnoza bloków pomiarowych na VAGu i będziesz wiedzieć co i jak i czy nie ma żadnych niepokojących danych, (czujniki, czas wtrysków itd.)
U mnie na 5 biegu setka przy około 3000 rpm zależnie od opon.
Strasznie mnie to boli bo do tej pory jezdziłem 2,0tdi..
no to przygotuj się na większe wydatki bo spali o kilka dobrych litrów więcej.
civic r18a2/407 1,6 HDi
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

[quote=""misiomen3""]2. Przy zapalaniu silnika, w momencie jak zaskoczy już i cofam stacyjkę, gdzieś z silnika dobywa się jakiś krótki, półsekundowy jęk. To normalne?[/quote]
Masz wspomaganie?? Jeżeli tak, to masz prawdopodobnie za mało płynu albo pompa kończy żywot.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
m
misiomen3
Newbie
Newbie

[quote=""JuStIcE""][quote=""misiomen3""]2. Przy zapalaniu silnika, w momencie jak zaskoczy już i cofam stacyjkę, gdzieś z silnika dobywa się jakiś krótki, półsekundowy jęk. To normalne?[/quote]
Masz wspomaganie?? Jeżeli tak, to masz prawdopodobnie za mało płynu albo pompa kończy żywot.[/quote]

Dzięki za wskazówki, jutro sprawdzę płyn wspomagania.

Warto zagazować (LPG) ten silnik? 186tys..
Awatar użytkownika
Kondzior
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kondzior »

[quote=""misiomen3""]
2. Przy zapalaniu silnika, w momencie jak zaskoczy już i cofam stacyjkę, gdzieś z silnika dobywa się jakiś krótki, półsekundowy jęk. To normalne?
pozdr[/quote]
U mnie jest podobnie, jeśli się nie myle to jest to wina rozrusznika, dokładnie chodzi o zbyt późne wycofanie się bendixu. Rozmawiałem kiedyś o tym z mechanikiem, powiedział że jest to do zrobienia, ale jest to też bardzo powszechne wśród polówek. Jeśli się mylę to poprawcie:)
Obrazek
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Hmm, z tym bendixem to może być i tak jak mówisz. Ja zasugerowałem się opisem dźwięku, bo zazwyczaj jęczy pompa wspomagania. A bendix "rzęzi" :vinsent:
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
m
misiomen3
Newbie
Newbie

No właśnie bardziej jęczy niestety... Dziś wymontowałem zegary, przedmuchałem płytę z układami, docisnąłem wiązkę kabli i pokazuje wszystkie znaki:) ciekawe jak długo:P
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”