Żarówki, oświetlenie - zamienniki ;p

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

Żarówki, oświetlenie - zamienniki ;p

Post autor: Saymon »

Cześć! :]
Chcę się dowiedzieć czy są jakieś zamienniki żarówek, lub "postojówek" do 86c2f ;p
Chodzi mi o to, że ori świecą na "żółto", a zależało by mi żeby świeciły na biało, czy jest taka możliwość? Są takie żarówki? :> Ale szukam takich z homologacją, żeby na tle prawa wszystko było ok ;p
Czy diodowe "postojówki", białe są legalne? :>
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Makumb »

Na allegro jest od groma bialych ledowych "zarowek" Podobno ledy nie maja homologacji ale nikt nigdy do tego mi sie nie przyczepil. Jedynie jak ktos ma jakies "tjunerskie" niebieskie czy inne - wtedy moga byc problemy
postojowki maja byc zolte albo biale :amen:
Awatar użytkownika
krisek
Początkujący
Początkujący

Post autor: krisek »

jeśli chodzi o w5w te wciskane to chyba PHILIPS ma takie - to szkło mają niebieskie, homologacje mają i one świecą ładnie bardziej na biało w porównaniu do zwykłych ewentualnie osram to mógł być, gdzieś je mam to jak znajdę napiszę ;)
Co do ledów to jakbym miał kupować, wolałbym samemu stworzyć.

edit:
o takie po lewej PHILIPS
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
VAGfan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: VAGfan »

Ja założyłem na przednie postojowe takie żarówki LED http://moto.allegro.pl/item994369905_za ... _2szt.html
i jestem zadowolony - szczególnie obserwując wskazania woltomierza po zapaleniu włącznika świateł - pobierają o wiele mniej prądu niż standardowe żarówki.
86c2f 1W [2009-2010]
6N 1Y [2010-]
Awatar użytkownika
Pyjo
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Pyjo »

postojówki w 2f to żarówka T4W (W5W są do oświetlenia tylnej rejestracji)
na biało świecą Philipsy BlueVision
osobiście mam cały taki zestawik - H4 + postojówki T4W + oświetlenie blach W5W - świecą naprawdę jasno i biało. W maju będą miały już 2 lata i nadal świecą.
nie mogę narzekać na te żarówki :)
na allegro pełno tych żarówek jest
4don site
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
cycuszki
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: cycuszki »

Ja mam białe ledy w kierunkach, wcześniej miałem w miejscu oryginalnych postojówek i pan na przeglądzie twierdził że świecą na niebiesko i musiałem tłumaczyć że nie ma on racji :-D mój brat miał podobną sytuacje ze swoją mazdą i też tłumaczył jak wygląda białe światło. Mimo wszystko oba auta bez problemu przeszły przeglądy.
W przepisach jest że światło ma mieć barwę białą lub żółtą selektywną więc wszystko ok, ja przynajmniej w taki sposób bym się tłumaczył przy ewentualnych nieprzyjemniościach.
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”