[Classic] Pęcherzyki na klapie od bagażnika :(

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Gepard
Global Moderator
Global Moderator

[Classic] Pęcherzyki na klapie od bagażnika :(

Post autor: Gepard »

Witam.

Powiem tak, moja klapa od bagażnika wygląda jak "polskie drogi po zimie". Nie wiem skąd, ale robią sie na niej małe pęcherzyki powietrza, szczególnie w prawej części za tylną szybą (ta część pozioma klapy). Z lewej mam magnes od anteny CB i jak ją dzisiaj podniosłem to aż się za głowę chwyciłem. Wiem, auto stoi cały czas pod chmurką i pogoda robi swoje, ale na całym aucie nie ma takich objawów jak na tej tylnej klapie. Decyzja juz zapadła i idzie ona do malowania żeby nie straszyła :)

Czy wy też macie takie problemy czy moje autko to jakiś szczególny przypadek ?

pozdro
POLO CLASSIC - Maluch wsród Limuzyn
2012 Ślesin
2013 Ślesin
2014 Ślesin
Awatar użytkownika
Dzidzi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Dzidzi »

polo nie ma ocynkowanej blachy,więc to standard.moja jak przyjechała z francji w kwietniu ubiegłego roku nie miała żadnej kropki,ale w naszym pięknym kraju dostała kilku rudych pryszczy,będę musiał pokonać dziada jak zrobi się ciepło :)
Awatar użytkownika
conan
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: conan »

dziwne, a może była bita i klapa jest zamiennikiem ? u mnie zero rdzy a od kilku lat jest pod chmurką :-D
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

u mnie po pół roku od lakierowania już coś tam się złego dzieje ale w małym stopniu,
klapa jest narażona najbardziej na wodę z racji konstrukcji auta, jeśli dodamy do tego sól no to byebye lakier...
civic r18a2/407 1,6 HDi
v
volks85
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: volks85 »

pielęgnuj lakier, jak będzie ciepło nawoskuj auto - o ile woda spływa z niego "płatami" lakier wymaga wosku, tworzą się w nim szczeliny przez które pod lakier dostaje się woda no i zimą sól i stąd te pęcherzyki. Niestety :glare:
Awatar użytkownika
jacol
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: jacol »

volks85
pęcherzyki pod lakierem to wina tylko i wyłącznie słabej jakości blachy- tudzież słabego jej zabezpieczenia przez producenta...
Gepard
ja bym powiedział : wada materiału... po prostu trafiłeś na taki egzemplarz ... pocieszające że to tylko klapa, a nie cała buda... :)
v
volks85
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Post autor: volks85 »

[quote="jacol"]pęcherzyki pod lakierem to wina tylko i wyłącznie słabej jakości blachy- tudzież słabego jej zabezpieczenia przez producenta...[/quote]

w większości przypadków tak, ale nie zawsze :) najgorzej zabezpieczone są tzw. maluchy "ELEGANTY", praktycznie malowane na rdzę...
K
KoKo

Post autor: KoKo »

moze maiłeś bity tyl i jest coś z ta klapą kombinowane bo ja się jeszcze nie spotkałem z classicem co by mial zgnita klape
Awatar użytkownika
rat4
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post autor: rat4 »

ta tylnia klapa to klapa dosłownie, miałem robione rok temu i dalej pęcherzyki wychodzą a w nich woda, jak pod skórą,
nie ma na to bata, konstrukcja jest taka że klapa zawsze dostaje dużo wody a że jest cieniutka na końcu i odpływy ma tak zrobione że to wszystko nasiąka wodą to nie ma siły żeby ją kiedyś ruda chwyciła, to samo się tyczy parciejącej klamki klapy,
ja już raz wymieniłem.
civic r18a2/407 1,6 HDi
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”