Witam,
Koledzy opiszę co i jak, pewnie poradzicie mi, udzielicie informacji. Otóż, dzisiaj autko odmówiło mi posłuszeństwa - jadąc po robocie do domu po około 15 km silnik po prostu zgasł. Miałem wtedy prędkość rzędu 20-30km/h. Do tej pory nie mogę go odpalić, auto przyciągnięte na podwórko i stoi.
Macie jakieś sugestie??
Jestem świeżak motoryzacyjny ale: rozrusznik kręci normalnie, po odkręceniu świecy ciśnienie jest, paliwo w baku też.
Posłuchaj czy przy włączaniu zapłonu pracuje pompka paliwa. Jeżeli tak - wina może stać po stronie cewki zapłonowej, kabli WN, ogólnie dużo jest możliwości.
Ja miałem podobne objawy, z tym że przy większej prędkości silnik zgasł. Jak się później okazało, zsunął się wężyk doprowadzający paliwo do listwy wtryskowej.
No dzisiaj rano Polóweczka pojechała do mechanika. Oby nie okazał się naciągaczem tylko zrobi to co konieczne.
Napiszę co i jak jeśli juz jakieś informację będę posiadał
...z tego u stalił mechanik coś się dzieje z pompą paliwa, ale nie chce jej ruszać dopóki nie podepną autka pod Vaga,
myślicie że to coś pomoże jakieś informacje wyciągnąć??
ja jestem z Kielcm ile kosztuje u Was takie podpięcie?
Średnio liczą sobie po ok. 50 zł za samo podpiecie. Jak masz laptopa ze sprawnym USB, to możesz za 40 zł dorwac interfejs diagnostyczny na alledrogo i nie płacić za podpinanie VAGa
[quote=""gemius""]z tego u stalił mechanik coś się dzieje z pompą paliwa, ale nie chce jej ruszać dopóki nie podepną autka pod Vaga[/quote] W przypadku pompy wtryskowej w tym modelu nie wiele da podpięcie pod Vag-a
Odczyt jest w 41 tylko z 3 kanałów (obroty, temperatura i napięcie sterujące z potencjometru). w Twoim przypadku odczyta tylko temperaturę za 50zł