Zapach papierosów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany

Zapach papierosów

Post autor: waglik »

Witam jak w temacie nie wiedziałem gdzie go umieścić tutaj może być odpowiedni. Jak sobie poradzić z zapachem z papierosów. No co będę dużo mówić czasami jade w trase z koleżanką i palimy po drodze w aucie żeby specjalnie nie zatrzymywać sie żeby sie spalić i tak było pare tras aż teraz jak sie wchodzi do auta nie czuć aż tak bardzo, no ale czuć zapach papierosowy który po otwarciu szyb niezależnie od pogody wywietrza się po ok. 5 min. no ale wkurzające to jest. Jak sobie z tym poradzić? Dała mi siostra taki no nie wiem jak to nazwać, ale spróbuje opisać: Deseczka a w niej dziureczka i wkładamy do niej taki patyk który zapalamy i ładnie pachnie np. zapach wanilii i tak sie pali i dymi i włożyłem to do auta i to jest dość mocny zapach i dałem do zamkniętego auta na 30 sek. potem był w aucie tylko siwy dym ale zapach troche ustąpił, ale nie do końca. Wydaje mi się, jak mi to kiedyś znajomy mówił, że dym wnika w struktury wukien i ciężko jest to zniszczyć. Macie jakieś sposoby ? Kiedyś auto było otwarte od 6:00 do 18:00 bez przerwy i troche wywietrzało, ale nadal rano jak zapalam auto to otwieram all szyby i wietrze i potem jade. Może powtórzyć nadal "kuracje" z tym dymem waniliowym ? Może to coś pomoże ? Wydaje mi się, że to może pomóc, ale to jest odświeżacz do domu, a nie do auta.
Awatar użytkownika
Słodki
Początkujący
Początkujący

Post autor: Słodki »

Kadzidełka pomagają tylko doraźnie. Najlepszym sposobem jest wypranie całej tapicerki razem z podsufitką, wszystkich plastików i popielniczki :) tylko zapach papierosów tak bardzo wnika we włókna materiałów, że nawet po takim zabiegu może się ostać. Jeżeli już się na to zdecydujesz, to raczej nie bedzie sie opłacało ponowne palenie w aucie :P tym bardziej, że przy sprzedaży, ludzi niepalących możesz raczej skreślić z listy potencjalnych kupców :P
Moja Polówka :) ==> viewtopic.php?f=31&t=11179
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Nie zapominaj, że nie tylko zapach pozostaje. Na tkaninie osadzają się substancje smoliste. Jak nie wierzysz to zapal sobie i dmuchaj na biały materiał. Najlepszym rozwiązaniem jest nie palić w aucie. Też jestem nałogiem ale nie palę w pomieszczeniach zamkniętych.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
alienek
Swój
Swój
Kontakt:

Post autor: alienek »

jest cos takiego co sie chyba nazywa czyszcenie ozonem , nie jest to tanie , ale podobno zabija wszystkie zapach ,nawet rozkladajacego sie ciala :butcher:
Obrazek
=> KarawaN <= D-Lader <!-- s] I jest Fajnie !!
[url=http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.p ... =2929//url]info o wersjach i wy
Awatar użytkownika
Dzidzi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Dzidzi »

ozonowanie to koszt 50zł za polo.kiedyś pytałem w ASO fiata
Awatar użytkownika
waglik

Post autor: waglik »

O to 50 zł. jestem w stanie wyłożyć. No teraz nie pale w aucie już wole stanąć obok i sie spalić niż palić w środku. Teraz nie mam zamiaru palić w aucie już ;) bo właśnie auto palącego gorzej się sprzedają.
Awatar użytkownika
Dzidzi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Dzidzi »

myślę,że ozonowanie to dobry pomysł,jak przyprowadziłem swoje polo capiło jak cholera dziwnymi zapachami.wywaliłem całe wnętrze,wyprałem,wymieniłem pyłkowy,ale i tak jeszcze długi czas śmierdziało.teraz jest pachnące jak kwiatuszek i nie ma nawet deczka brudu :) co do palaczy nie mogę siedzieć w ich towarzystwie a już wypić,to wogóle.strasznie przeszkadza mi dym.
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

[quote="waglik"]już wole stanąć obok i sie spalić[/quote]
daj spokoj siebie bedziesz palił ? :D :o :jester: :crazy:
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”