Wysokie obroty po wymianie uszczelki pod głowicą AAV

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
Krzychu2814
Raczkujący
Raczkujący

Wysokie obroty po wymianie uszczelki pod głowicą AAV

Post autor: Krzychu2814 »

Witam.
Problem jak w tytule. Po wymianie uszczelki i poskręcaniu wszystkiego do kupy, odpaliłem silnik. No i od razu wszedł na obroty. Trzyma 2000 do 2200. Na próbę dodania gazu reaguje normalnie, tyle, że nie schodzi później poniżej 2000. Sprawdziłem już wszystkie wtyczki, wszystkie masy i nie bardzo wiem gdzie teraz ręce wsadzić. Może ma ktoś jakiś pomysł?
Obrazek
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

nie jest czasem linka gazu zbyt mocno naciągnięta? ras mi taki zong się zdarzył...
a
adam
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: adam »

Posprawdzaj czy masz wszystko na pewno podlaczone, jezeli tak to odlacz kleme na 10min zeby zrobic reset komputera :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Krzychu2814
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Krzychu2814 »

Sprawa się wyjaśniła. Po dokładnym obejrzeniu wiązek kabli, okazało się,że mam łączone w dwóch miejscach przewody z masą w wiązkach i na nich pojawiły się problemy ze stykiem. po wyczyszczeniu i poprawieniu wszystko wróciło do normy. Swoją drogą zastanawiam się, czy to było łączenie fabryczne, czy ktoś wcześniej przy tym grzebał.
Dzięki za pomysły. Adam reset komputera też zrobiłem.
W sumie temat do zamknięcia
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”