jaki ja mam gaźnik...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

w
wojtek6886
Raczkujący
Raczkujący

jaki ja mam gaźnik...

Post autor: wojtek6886 »

Witam.. mam problem z określeniem nazwy i typu gaźnika, niby jest to pierburg ale żaden pierburg który znalazłem nie pasuje do zdjęć tego gaźnika, na ( wnioskuje po napisie na zbiorniczku powrotu) znalazłem jakie gaźniki są montowane w tych modelach ( VW polo coupe 1043cm 89r) ale żaden nie pasuje do opisu... czy jakbym zrobił zdjęcie byłby ktoś w stanie powiedzieć co to za gaźnik?? jeśli nie jest od tego modelu to muszę go wymienić bo spalanie jest zabójcze (5 litrów benzyny poszło na 30 km jazdy po krótkich odcinkach...) podpowiem tez ze w tym gaźniku nie widzę oszczędzacza przy pełnej mocy jaki powinien się w nim znajdować, ssanie jest automatyczne..
M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Makumb »

Wrzuc zdjecie, mozliwe ze faktycznie ktos zmienial gaźnik - bedzie latwiej powiedziec co moglo sie zepsuc.

kolego skad jestes? moze na forum jest ktos z twojej okolicy to zawsze latwiej ;)
w
wojtek6886
Raczkujący
Raczkujący

jestem z okolic Siedlec. później postaram się wrzucić zdjęcie, może uda mi się rozwikłać zagadkę dlaczego moje polo tak dużo pali:<
M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

Hmm a zobacz czy nie ucieka ci paliwo na przewodzie powrotnym do baku. przejedz kawalek, daj auto pochodzic i postaw w suchym miejscu i zobacz czy nie cieknie. U mnie tak bylo a cieklo tylko w czasie jazdy.
w
wojtek6886
Raczkujący
Raczkujący

heh gaznik jednak wbrew pozorom to weber 32 tla. nie wiem mozna sprawdzic bo czasami jak sie wysiada z samochodu to czuc paliwem gdzies wlasnie z okolicy baku..
M
Makumb
Mały interesant
Mały interesant

No to działaj ;)
w
wojtek6886
Raczkujący
Raczkujący

bede informowal o postepach lub ewentualnie prosil dalej o rady :grin: