alan 121 czy 78?

Tutaj wymieniajcie doświadczenia i wiedzę o urządzeniach NAVI/CB a także punkty POI

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

z
zielony_fr
Raczkujący
Raczkujący

alan 121 czy 78?

Post autor: zielony_fr »

Witam. Nie znam sie kompletnie na CB dlatego tez mam pytanie do forumowiczow... zamierzam kupic CB radio i w oko wpadly mi te dwa modele alan 121 lub alan 78. tylko teraz nie wiem ktoro lepsze??? Czy ktos moglby sie wypowiedziec/doradzic? Pozdrawiam
Awatar użytkownika
waglik
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: waglik »

Widziałem kiedyś u kolegi radyjko Alan 121 i szczerze on był z niego zadowolony bo radio ma te najpotrzebniejsze funkcje (no i podobno ma zmiane kolorów wyświetlacza to akurat nie jest potrzebne no ale jakiś design musi być) zaś Alan 78 widze, że to radio z wyższej półki, ma więcej bajerów itd. Według mnie nie ma sensu ładować pieniądze w radia CB, anteny są ważne lepiej im przykuć większą uwagę. No i jak chcesz radio kupić to kupuj tak za ok. 250 zł. więcej nie opłaca się ładować. Antene polecam Ci SIRIO AS 100. Ja osobiście nie mam tej antenki, ale ona dobrze zbiera, dobrze wygląda na dachu, ma 1 m. długości i zasięg masz nawet spory jak ją dobrze zestroisz. Ja mam SIRIO ML-145 ale troche za długi bat jak na POLO i dziwnie wygląda, ale za to mam zasięg spory (ok. 10-15 km.) Radio mam Yosan PRO 120 i także polecam. Przy kupnie zestawu CB najlepiej poradź się sprzedawcy oni się na tym najlepiej znają i kitu Ci nie wcisną (no raczej nie powinni).
z
zielony_fr
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: zielony_fr »

dzieki za podpowiedzi zakupilem alana 102... strasznie podobalo mi sie 78 nowka z 250 ale udalo mi sie kupic uzywke 2 miesieczna za 140
ODPOWIEDZ

Wróć do „Nawigacja / CB Radio”