[9n] Preparat do pompowtryskiwaczy.

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

p
pawnow
Początkujący
Początkujący

[9n] Preparat do pompowtryskiwaczy.

Post autor: pawnow »

Witam.
Mam pytanie odnośnie preparatów służących do czyszczenia pompowtryskiwaczy w dieslu. Z tego co wiem są takie, które wlewa się do silnika oraz takie , które wlewa się do baku. Czy ktoś z Was stosował już taki preparat?? Warto kupić w ogóle coś takiego?? Jeżeli tak , to może polecacie jakąś konkretną firmę??

Z góry dzięki z odpowiedzi.
Awatar użytkownika
Lechu_1987
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Lechu_1987 »

Obrazek
Vw Polo 86c2f 94r. 1.0 AAU = 60 KM i 83Nm
Vw Golf II 90r. 1.6 TDi SB -80 KM = 101KM i 198Nm
Vw Passat B4 94r. 1.9 TDi 1z 90KM = 114KM
Vw Golf III 95r. 1.9 TDi 1z 90KM
Vw Sharan 97r. 1.9 TDi AHU 90KM = 110KM
Vw Golf IV 00r. 1,9 TDI AJM 115KM
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

Post autor: HaNsiN »

to co kolega pokazał wyżej. Produkt STP do diesla z pompowtryskiwaczami. Jedna butelka na cały bak paliwa, ale stosować co 15 tys kilometrów z tego co pamiętam. Jeśli pompki działają dobrze to po co stosować tego typu produkty? ;)
p
pawnow
Początkujący
Początkujący

[quote="HaNsiN"]to co kolega pokazał wyżej. Produkt STP do diesla z pompowtryskiwaczami. Jedna butelka na cały bak paliwa, ale stosować co 15 tys kilometrów z tego co pamiętam. Jeśli pompki działają dobrze to po co stosować tego typu produkty? ;)[/quote]

W zasadzie nic takiego się nie dzieje, ale ostatnio zauważyłem , że jakoś ospale reaguje na gaz i troszkę przymulony jest.
Na liczniku jest już prawie 150 tyś. także myślę , że to nie zaszkodzi. Wleję to co polecacie:) zobaczymy czy będzie jakaś różnica.

Dzięki za pomoc:)
S
Stanley
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Stanley »

Po takim przebiegu radził bym ci sprawdzić kata, bo może on jest winowajcą, to po pierwsze, po drugie, w takim przypadku należy zrobić pełną diagnostykę komputerową, tzn. wykonać logi statyczne i dynamiczne i wtedy będziesz miał jasny obraz co silnikowi dolega.
Bez przecinaka i młota, to ch** nie robota.
Awatar użytkownika
HaNsiN
Początkujący
Początkujący

Post autor: HaNsiN »

katalizator oczywiście może być zapchany. Ostatnio pozbyłem się tego elementu w swoim 1.9 TDI i auto lepiej reaguje na pedał gazu. Nie dodało mu xxx koni :D bo to bajki, ale zdecydowanie wpłynęło na polepszenie pracy turbosprężarki i ogólnie jazdy.

A co do wtrysków - tak jak kolega pisze, tylko pełna diagnostyka i będziesz wiedział w jakiej kondycji są.
p
pawnow
Początkujący
Początkujący

Dzięki Panowie za odpowiedzi. Pomyślę nad tym wszystkim, ale to dopiero w maju bo teraz mnie czeka podróż do Holandii. Mam tylko nadzieję , że autko nie wywinie jakiegoś numeru. :) Myślę, że bedzie ok :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”