Od niedawna jestem właścicielem polo 6n i mam pytanie w związku z tym samochodem, a więc- polo ma centralny zamek na wszystkie 5 drzwi przy czym zamek w klapie nie działa poprawnie. Jak otwieram samochód z kluczyka to wszystkie drzwi otwiera oprucz tylniej klapy którą musze dodatkowo otwierać z kluczyka.
Moje pytanie jest takie czy da się to jakoś zrobić bo szukam rozwiązania na googlach z innych polo ale jak narazie na nic nie trafiłem.
tak zamek jest orginalny.
w zamku tam gdzie wkładam kluczyk jest ustawiony poziomo a ten kruciec co łapie za klamke jest odwrócony (przesunięty) w strone klamki,a jak go otwiertwieram z centralnego to ten krusciec odwraca się zadaleko i klamka go nie chwyta.
Cieszymy się bardzo że udało Ci się rozwiązać swój problem. Tylko bądź tak łaskawy i opisz co dokładnie było i jak sobie poradziłeś. Może komuś też przytrafi sie taki problem i już będzie rozwiązanie.
Z góry dziękujemy.
odezwe się jak coś wymyśle mądrzejszego od tego co mam bo natazie zrobiłem to na tzw sztuke (prowizorkę), a nie mam czasu by się z tym bawić- praca albo pogoda mi przeszkadza a mieszkam w bloku więc nie mam też garażu!