[9n] wycieraczka szyby tylnej

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

[9n] wycieraczka szyby tylnej

Post autor: misiek89 »

Witam,
Dziś wymieniłem sobie pióro wycieraczki tylnej. No i po wymianie starego pióra na nowe, okazuje się że pióro nie przylega na całej długości do szyby i nie zbiera wody tak jak powinno. Nie wiem co w tym wypadku zrobić. Macie jakieś pomysły?
Mam wycieraczkę taką jak ta:Obrazek
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
Słodki
Początkujący
Początkujący

Post autor: Słodki »

Postaraj się zmienić siłę docisku ramienia wycieraczki (lekko je wygnij). Mi to pomogło, jak miałem ten sam problem :)
Moja Polówka :) ==> viewtopic.php?f=31&t=11179
C
Ciastek
Początkujący
Początkujący

Post autor: Ciastek »

Wymień ramię wycieraczki na te nowszego typu ( przystosowane do płaskich wycieraczek)z golfa V,polo 9n3 koszt około 70 zł
ZIELONE TDI - ECO 137KM/307NM
YAMAHA R1
m
misiek89
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: misiek89 »

[quote=""Słodki""]Postaraj się zmienić siłę docisku ramienia wycieraczki (lekko je wygnij).[/quote]
nic nie pomogło :eek:

a wie ktoś może jak zdemontować ramie wycieraczki? niby odkręciłem tą nakrętkę ale ramie nie chce zejść z tego trzpienia. popryskałem wd-40 postukałem młotkiem i nic... trzeba jakiś ściągacz żeby to zeszło czy co?
sprzedam oryginalna lampę tylną, lewa strona (od kierowcy) do [9N] oraz surowe groty kluczyka do VW.
Obrazek
Awatar użytkownika
Artuś
Newbie
Newbie

Post autor: Artuś »

Pewnie Ci się zapiekło.Na allegro masz sporo ściągaczy przeznaczonych specjalnie do ramion wycieraczek.
s
sebastianostan
Newbie
Newbie

Post autor: sebastianostan »

też miałem taki problem z ramieniem i jakos potrochu zdemontowałem je.pukałem lekko i samo odeszło
Awatar użytkownika
Mika
SuperNiania

Post autor: Mika »

misiek89
nie trzeba do tego żadnego ściągacza
sprawdzonym sposobem jest delikatne podważanie ramienia trzonkiem młotka lub czymś podobnym
dużo wd i próba rozruszania ramienia
Mam wszystko w tyle...Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”