[6n2] Przedni zderzak

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

k
kruk
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Przedni zderzak

Post autor: kruk »

Mam pytanie, tylko proszę o wyrozumiałość. Czy w przednim zderzaku 6n2, dolna czarna część daje się rozłączyć od reszty zderzaka, czy cały zderzak jest jednolity. Chodzi mi o lepszy dostęp od spodu silnika, np przy wymianie filtra powietrza w 1.4 tdi.
Awatar użytkownika
danielek_88
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: danielek_88 »

Zderzak jest jednolity jedynie kratki można zdemontować
Pozdrawiam ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: ZbysheK »

Hej aby wymienić filtr powietrza, nie trzeba rozkręcać całego zderzaka, jeżeli dysponujesz dostępem do kanału, to odkręcasz osłonę dolną silnika, po prawej stronie z przodu samochodu będziesz miał czarną obudowę filtra powietrza, odkręcasz dwie śruby (łatwy dostęp) do dwóch następnych śrub (od strony zderzaka) masz dostęp przez otwory które są zrobione w dolnej części zderzaka, pierwszym razem jak wymieniałem filtr powietrza z pół godziny główkowałem :scratch: jak odkręcić te śruby.
Po odkręceniu dolnej części obudowy filtra powietrza z jego wymianą nie ma problemu.
Pozdrawiam
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote="kruk"]Czy w przednim zderzaku 6n2, dolna czarna część daje się rozłączyć od reszty zderzaka, czy cały zderzak jest jednolity.[/quote]
[quote="danielek_88"]Zderzak jest jednolity jedynie kratki można zdemontować[/quote]
koledze zapewne chodziło o dolną dokładkę zderzaka, więc idzie to rozłączyć, trzyma się na zatrzaskach, no ale ZbysheK wytłumaczył Tobie już wszystko co i jak więc nie będzie potrzeby zdejmowania dokładki :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
k
kruk
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kruk »

Tak chodziło mi o tą czarną dokładkę. Serdeczne dzięki za rady.
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”