Lusterka z regulacją, gdzie fabrycznie regulacji nie było...

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

A
Anonymous

Lusterka z regulacją, gdzie fabrycznie regulacji nie było...

Post autor: Anonymous »

Przed przystąpieniem do drastycznych metod swapu lusterek postanowiłem zdjąć swoje lusterka i sprawdzić czy, aby przypadkiem nie mają regulacji, bo we wnętrzu nic nie wskazuje na to że mają (zaślepki odlane w rączce w miejscu gdzie powinna być regulacja).
No i okazało się, że nie jest najgorzej: lusterka są z regulacją, ale jest problem kwestii technicznej, że nie ma do czego tej regulacji pod tapicerką przykręcić. Mianowicie nie wiem jak są montowane fabrycznie do blachy drzwi. U mnie wygląda to tak:
Obrazek
Dla porównania w wersji z regulacją wygląda to tak (foto by ADR, chyba się nie obrazi):
Obrazek
No i mam pytanie/prośbę jak to cholerstwo się trzyma? W tych dwóch małych dziurkach jest przykręcona blacha o do niej się to montuje czy jak? Prosiłbym najlepiej o foto albo ofertę zakupu tych blaszek, bo domyślam się, że to tam jest.
Aha i potrzeba mi jeszcze jednego takiego ło:
Obrazek
http://img300.imageshack.us/img300/2971/27032009005.jpg
Ostatnio zmieniony 27 mar 2009, 21:05 przez Anonymous, łącznie zmieniany 1 raz.
C
Crazy
Swój
Swój

Post autor: Crazy »

po kolei!
z lewej strony nie masz regulacji, a z prawej masz (od środka) ?!?
Bo ja właśnie tak mam, od strony kierowcy klasyczne lusterko "otwórz okno i se wyreguluj" a od strony pasażera luksus.
pokrętło do regulacji mam z obydwu, ale za cholerę nikt nie ma sprzedać lusterka regulacji kierowcy. jestem zainteresowany jak potoczą się sprawy, jakiś zamiennik? a najlepiej elektryczny :)
A
Anonymous

Ehh... Czytaj dokładnie... Fabrycznie miałem dwa lusterka z regulacją, tylko, że regulacja ta nie jest podłączona (linki z tym metalowym sobie wisiały luźno w drzwiach), a przy rączce mam zalane plastikiem fabrycznie miejsce w którym powinno znajdować się pokrętło regulacji. To zdjęcie na którym jest regulacja jest poglądowe, bo chciałbym wiedzieć jak to się pod tapicerką trzyma dlatego narysowałem na moim zdjęci (blacha i folia) odpowiedniki dla miejsc z założoną tapicerką.
1
19CarlLevis84
Newbie
Newbie

Post autor: 19CarlLevis84 »

Obrazek

Musisz do drzwi przykręcić (2 wkręty) jeszcze blaszkę, która jest na zdjęciu
Ostatnio zmieniony 27 mar 2009, 21:48 przez Gość, łącznie zmieniany 1 raz.
A
Anonymous

O ja Cię proszę, widzisz. Dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję. Polać mu!
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”