Jakie opony na lato???

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: dumle »

o cholera jak nisko :) ale spoko, daje rade, podoba mi się :grin: ale mam nadzieję że mój tak nisko nie opadnie.. oczywiście ze względu na beznadziejne drogi w mojej okolicy :/

jeśli chodzi o te opony to właśnie ze względu na wodę wszyscy je polecają, ale jak chcesz, to zaczekaj chwilę, ja jutro zakładam te oponki to mogę Ci dać znać jaki jest efekt, a nawet jeśli coś mi się nie spodoba (za duża szpara lub za nisko auto) to pewnie będę je sprzedawał po dobrej cenie :)
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: JarekF »

[quote="dumle"]uniroyal rainsport 2 jest de best na nasze warunki[/quote]
Jeździłem na tej firmie (w sumie nadal jeżdżę :grin: ) tyle, że model rallye 550 ... Firma naprawdę porządnie zadbała o to, żeby woda w niczym nam nie przeszkadzała :oki: Ogólnie opona super chodź czytałem opinie, ze jest za miękka na zakrętach :roll: nie wiedziałem o co ludziom chodzi do momentu gdy nie dokupiłem dwóch: Dunlop SP SPORT FASTRESPONSE 195/50R15 82V - narazie lepszej nie miałem .. Co prawda Yokohamy PARADA Spec-2 na suchym były magiczne ale trochę wody i już nie dało się jeździć ... Co do jakości to poleciłbym Dunlop ... Co do porównania cena/jakość - oczywiście Uniroyal :grin:
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: przem_polo »

A tu obiecana fotka:
Obrazek
Z tylu moze brakowac do -45 ze 2cm moze 4cm.Moglby ktos napisac jakie to obnizenie?
[quote="JarekF"]Jeździłem na tej firmie (w sumie nadal jeżdżę ) tyle, że model rallye 550 ... Firma naprawdę porządnie zadbała o to, żeby woda w niczym nam nie przeszkadzała Ogólnie opona super chodź czytałem opinie, ze jest za miękka na zakrętach nie wiedziałem o co ludziom chodzi do momentu gdy nie dokupiłem dwóch: Dunlop SP SPORT FASTRESPONSE 195/50R15 82V - narazie lepszej nie miałem .. Co prawda Yokohamy PARADA Spec-2 na suchym były magiczne ale trochę wody i już nie dało się jeździć ... Co do jakości to poleciłbym Dunlop ... Co do porównania cena/jakość - oczywiście Uniroyal[/quote]
My tu z dumle rozmawiamy o rozmiarze 195/45/14, producentow ktorzy oferuja taki rozmiar jest moze z 4.A co moglbys napisac o toyo,albo falkenach?
2011
MajóVWka(28maj),Vag Nysa(4czerwiec),M.I.V.W(7sierpien),SCP(24wrzesien)
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

no tak, tylko ze rallye sa pare poziomow nizej niz rainsport 2 :) więc... :D a ja dzisiaj założyłem, jeszcze nie jeździłem bo pomalowałem 4 zaciski przy okazji wymiany kół i powiem krótko: JARAM SIĘ :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: dla mnie mistrzostwo, jutro umyje i pocykam foty :grin:
Awatar użytkownika
dumle
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

ok, a więc jestem po pierwszym teście opon (Uniroyal Rainsport 2 195/45/14), wczoraj robiłem trasę 200km i moje wrażenia:

- na suchym to jak na kleju (jechałem sam, z niewielkimi bagażami do 50kg), zakręty brałem przy 120 i zero poślizgu!! nawet nie chcę myśleć przy jakiej prędkości tracą przyczepność (zakręty należały do tych ostrzejszych)

- jeśli chodzi o wodę - to po prostu byłem w szoku - wjeżdżałem w koleiny pełne wody i.. dosłownie nic! tak jakby w ogóle wody nie było, w kałuże to jak w masło :) o hamowaniu już nie wspomnę (mało szyby nie ugryzłem)

także ja szczerze polecam! za taką cenę to chleba nie jeść a kupować te oponki :D
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

przem_polo co sie nie pochwalisz ze kupiłeś mega fajne Polo po Trabmenie?? Dawaj go do stylingu!
dumle jak sama nazwa wskazuje opony są super na mokrym, jest mnóstwo pochlebnych opinii o nich i widac że Ty też potwierdzasz to. Ja tez sobie takie sprawie, może nie w tym sezonie ale za rok na pewno
Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kamillos »

A co sadzicie o oponach marki Dayton D110 ? To moj pierwszy wybor opon i nie wiem czy to beda dobrze wydane pieniadze, przy zaznaczeniu ze moj budzet jest ograniczony dosyc powaznie :oops:
Awatar użytkownika
marekznh
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: marekznh »

Zastanawiam się nad zakupem oponek i chciałbym poznać jakieś opinie o oponach:Yokohama A.drive AA01 albo Toyo 350 może ktoś coś o tych gumkach powiedzieć?
VW das auto ;)
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote="Borek"]przem_polo co sie nie pochwalisz ze kupiłeś mega fajne Polo po Trabmenie?? Dawaj go do stylingu![/quote]
Juz niedlugo jak dalsze mody pojda dalej narzazie listwy zostaly wyrzucone i nic wiecej od momentu kupna.
2011
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

[quote="przem_polo"]Juz niedlugo jak dalsze mody pojda dalej narzazie listwy zostaly wyrzucone i nic wiecej od momentu kupna.[/quote]
nie pitol, wiekszośc aut na tym forum ma mniej zrobione, nie ma na co czekać :acute:
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

[quote="Borek"]nie pitol, wiekszośc aut na tym forum ma mniej zrobione, nie ma na co czekać[/quote]
Ale jest jeszcze druga strona medalu jestem za granica,a polo w Polsce i dopiero bede w maju z powrotem,a nawet pod koniec.Trzeba czekac do konca maja wczesniej nie dam rady.Narazie musi wystarczyc tylko avatar.
2011
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”