[9N3] Czynności serwisowe - instrukcja obsługi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

F
F4k3
Raczkujący
Raczkujący

[9N3] Czynności serwisowe - instrukcja obsługi

Post autor: F4k3 »

W instrukcji obsługi (dział 1.1 strona 10) wypisane są sugerowane przez VW operacje serwisowe. Mniemam (mam wersję francuską) także, że m.in. napisali tam o wymianie filtrów. Może jakiś dobry człowiek by skopiował na forum to, co tam wypisano? Na pewno się przyda kolejnym pokoleniom. Z góry dzięks! :D
Awatar użytkownika
krisek
Początkujący
Początkujący

Post autor: krisek »

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
F
F4k3
Raczkujący
Raczkujący

Krisek -> Wielkie dziękuję! :D
k
krzypaw
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: krzypaw »

Witam, przeczytałem powyższe strony z książki serwisowej wprowadziło mnie to w głębokie zdumienie, Mam rozumieć że vw zaleca w polo z trzycylindrowym silnikiem TDI po 150 tyś km wymienić sam tylko pasek rozrządu a po 300 tyś pasek + rolkę napinającą??
Zawsze sądziłem że wymienia się tylko komplet czyli rozrząd + rolka.
F
F4k3
Raczkujący
Raczkujący

[quote="krzypaw"]Witam, przeczytałem powyższe strony z książki serwisowej wprowadziło mnie to w głębokie zdumienie, Mam rozumieć że vw zaleca w polo z trzycylindrowym silnikiem TDI po 150 tyś km wymienić sam tylko pasek rozrządu a po 300 tyś pasek + rolkę napinającą??
Zawsze sądziłem że wymienia się tylko komplet czyli rozrząd + rolka.[/quote]
Ta książka jest raczej niepełna, brakuje informacji o wymianie filtra oleju czy filtra paliwa
Awatar użytkownika
jhosef
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: jhosef »

[quote="krzypaw"]Witam, przeczytałem powyższe strony z książki serwisowej wprowadziło mnie to w głębokie zdumienie, Mam rozumieć że vw zaleca w polo z trzycylindrowym silnikiem TDI po 150 tyś km wymienić sam tylko pasek rozrządu a po 300 tyś pasek + rolkę napinającą??
Zawsze sądziłem że wymienia się tylko komplet czyli rozrząd + rolka.[/quote]
Tam jest takie stwierdzenie. Jednak ta rolka to nie majątek i wymieniłbym komplet.
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”