POLO GT 86C2f By Maluszek (zdjecia juz polakierowanego)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Kamillos
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Kamillos »

Elegancko :cool2: koła super pasuja, no byle tego lakiernika zalatwic bo to jest takim mankamentem rzucajacym sie w oczy na pierwszy rzut :) miód! :grin:
r
rafal_1903
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: rafal_1903 »

Felunek bardzo ładny. Pogratulować tylko żonie :oki:
Awatar użytkownika
Saymon
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Saymon »

Te kółka są sweet ^^ :oki: Super wyglądają w kombi ;) :bb:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
maluszek
Początkujący
Początkujący

Post autor: maluszek »

[quote=""Kamillos""]Elegancko :cool2: koła super pasuja, no byle tego lakiernika zalatwic bo to jest takim mankamentem rzucajacym sie w oczy na pierwszy rzut :) miód! :grin:[/quote]

Znalazłem lakiernika. Przekonało mnie jego podejscie do tematu, oraz czerwona syrenka, ktora czeka na odrestaurowanie. Po swietach jade sie umowic.
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2010, 18:34 przez maluszek, łącznie zmieniany 1 raz.
Historia pewnego mojego polo <!-- s]

http]
w
wawrzyn
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: wawrzyn »

Nono kółeczka ładnie sie świecą teraz tylko musisz dbać o polerke ;-)
Awatar użytkownika
maluszek
Początkujący
Początkujący

Mały update. Dzisiaj znowu walczyłem z nadkolami. Iz okazało sie za Pola stała sie samochodem jednoosobowym po obnizeniu i załadowaniu opon z felgami. Doszedłem do wniosku ze i tak całosc idzie do lakiernika postanowiłem sie zabawic w blacharza .

!!! UWAGA ZDJECIA MOGĄ BYĆ DRASTYCZNE !!!

Narzedzia potrzebne do poszerzania :

Obrazek

Na nadkole zakładamy nelsona i sciskamy :

Obrazek

Po scisnieciu :

Obrazek

Potem na całosc nelson i odginamy do siebie :

Obrazek

I juz po :

Obrazek

Blacharz ze mnie zaden ale jaki efekt :D

Dzisaj tez zauwazyłem piekno obnizonego auta wyrywajac hamulec od bramy na moim osiedlu. Jeden + juz o niego nie zachacze :D

http]
Awatar użytkownika
maluszek
Początkujący
Początkujący

Dzisiaj chociaz ze swieto, polo zostało obdarzone przezemnie chwila czułosci. Musiałem cos poprawic przy hamulcu bo cos mi obcierało po zdjeciu koła odrazu widziałem ze to blacha za tarcza. Po zdjeciu hamulca i tarczy zobaczyłem ze blacha juz troszke była obtarta tak samo jak tarcza, chwila podginania i wszystko ok. Przy okazji wziołem szczote druciana i wyczysciłem sobie zacisk.

Obrazek

Obrazek

Po zrobieniu i skreceniu znowu zasiadłem do stołu. Ale to nie był koniec dnia przy Poli. Zabrałem sie jeszcze za polerowanie blaszek antywłamaniowych. Przygotowywuje je zeby ładnie sie prezentowaly z chromowanymi klamkami. W środe zamierzam zasiasc do zakładania centralnego zamka taki mały dodtek. Ale musze miec bo klamki pochodza od tylnich drzwi golfa I, czyli sa bez zamka :) Zobaczymy jak mi to wyjdzie.

Obrazek

Zeby nie było to nie jest efekt koncowy.

A na koniec zdjecie spod pracy robione wczoraj Polo ze swoim Bratem czyli VW Karoli. Nie ma to jak mały lansik w Warszawie. Oba pieknie wygladaja.

Obrazek

http]
Awatar użytkownika
maluszek
Początkujący
Początkujący

Dzisiaj byłem u Lakiernika z moją Polą. Jestem umówiony na następny wtorek. Wstawiam i podobno za 2 tygodnie będzie zupełnie inny samochód. Jutro lub pojutrze idę wybierac lakier. Naszczęście będę miał pomoc :) Dzisiaj tez był kolejny dzień polerowania blaszek po mału efekt sie uzyskuje :)

http]
Awatar użytkownika
maluszek
Początkujący
Początkujący

Jak najbardziej Jareczku :) Dajcie znać kiedy możemy wybrać lakier. Pola idzie we wtorek do lakiernika. Dzisiaj przez 3h rozbierałem moją foorke :) Prace były owocne, zaczeło się od wyjęcia foteli potem poszły boczki, oraz pasy bezpieczeństwa, na samym końcu wyszła z autka wykładzina. Wszystko zastanie pięknie wyprane a pola jest teraz głośna i jest w niej echo :) Na koniec parę zdjęć z tego owocnego dnia :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

http]
Awatar użytkownika
mateuszz117
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: mateuszz117 »

te felgi to jesli sie nie myle Ronal'e polerowane? gangsterskie felgi i polo..zrob bandyte z niego :grin:
Jeżdże nisko..leże na glebie..grunt to zawieszenie..<!-- s]
Awatar użytkownika
ore83
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: ore83 »

no no projekcik idzie do przodu
powodzonka w pracach
Grupa ZachodniopomorskaVWielkopolska
mein polo 86c2f

kozienice 2010
wilcze laski 2010 1 zlot cultstyle.pl

2 miejsce 1/4 mili k
Awatar użytkownika
Kuba
Uzależniony
Uzależniony
Kontakt:

Post autor: Kuba »

Czas na grzebanie przy aucie w sam raz,felgi ... ? cukiereczki :)

ps.. fajnie jeśli was dwoje kręci motoryzacja :) .
Obrazek
Awatar użytkownika
maluszek
Początkujący
Początkujący

Dzisiaj byłem pierwszy raz u lakiernika. Prace idą na przód. Doszły do niego juz nowe nadkola tylnie jutro będą lekko poszerzane i wstawiane nowe. Razem z Lakiernikiem i Karola stwierdzilismy ze przednich błotnikow nie poszerzamy :D bo u niego na przegladzie przejdą a jak by je poszerzyc nie bedzie tego uroku. W poniedziałek wybieramy lakier. Blacharz powiedział też, że praca przy takim aucie z 91 roku to sama przyjemnosc po zdjeciu tylniego zderzaka i swiateł myslal ze bedzie miał duzo roboty a tu ku jego zaskoczeniu widok jak z fabryki tylko ze troszke przybrudzony. Wiec trafił mi sie naprawde ładny model autka. Z tyłu napewno nigdy nie był bity. I prace jak by nie było idą na przod. Na koniec pare zdjatek.

Obrazek Obrazek Obrazek

http]
Awatar użytkownika
maluszek
Początkujący
Początkujący

Kolejna wizyta u lakiernika była juz bardziej owocna w prace blacharza. Uważam ze wyszło całkiem bardzo ładnie i nie straciło wygladu orginalnosci :) Chociaz jest szerzej i teraz to juz wejdzie fele z 8 cali :D hie hie ale naprawde Blacharz bardzo sie bardzo stara i naprawdę robi to orginalnie i bardzo ładnie jak by ktos chciał moge polecic lakiernika i blacharza w Grodzisku Mazowieckim na ul. Bankowej 21.

A teraz kilka fotek sorki za jakos ale robiłem telefonem bo po zrobieniu z 20 zdjec cyfrowka zauwazyłem ze nie ma tam karty :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

http]
ODPOWIEDZ

Wróć do „86C2F”