[6n] wycieraczki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

C
Ciapek01
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany
Kontakt:

Post autor: Ciapek01 »

tylna wycieraczka zbiera wam panowie ladnie?? bo u mnie zbiera tylko na srodku piora. probowalem podgiac ale lipa...
Plawniowice09 / Klucze09 / Rajcza09 / Klucze10 / Kozienice10 / Pławniowice10 / Ślesin11 / Ślesin12 / Ślesin13 / ...

było: Polo 1.7 SDI AKU - http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... 29&t=16028
jest: Golf IV Variant 1.9 TDI AHF
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Ciapek01""]tylna wycieraczka zbiera wam panowie ladnie?? bo u mnie zbiera tylko na srodku piora. probowalem podgiac ale lipa...[/quote]
U mnie zbiera elegancko. Może trzeba wymienić pióro??
m
marcin86
Swój
Swój

Post autor: marcin86 »

Przejchalem sie na wycieraczkach bezszkieletowych (aero), sa krotko mowiac beznadziejne. Tak samo jakas lipa w markecie. Kolo Makro u mnie w Bielsku, stoi koles sprzedaje wycieraczki, ogolnie ma kosmetyke samochodowa. Stoi przy wylocie na Cieszyn. Stoi w VW T2 zawsze, bralem na wiosne od niego wycieraczki, wyregulowal mi ramie, powyginal itd, zalozyl nowe piora komplet na przod za 50 pln. Ale jeszcze nigdy nie bylem tak zadowolony niby duzo 50 pln za wycieraczki ale spisuja sie rewelacyjnie.
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
Awatar użytkownika
thompson
Newbie
Newbie

Post autor: thompson »

witam, chcę w swojej polówce wymienić wycieraczki. Robię to po raz pierwszy stąd wątek.
Proszę o radę jakie kupić na przód i jakie na tył?
W sklepach jest tego dużo a ja chciałbym coś konkretnego, może ktoś z kolegów wymieniał niedawno.
Kupować w sklepie motoryzacyjnym czy też np. w działach moto w cerffur czy castorama?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Tomek
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

ja kupiłem w auchan wycieraczki na przód marki BOSCH ECO

dałem za nie jakieś 38zł za 2sztuki (oddzielnie pakowane), jak do tej pory bardzo dobrze zbierają (mam je jakiś miesiąc) POLECAM.

(nie radze kupować jakiś wynalazków za 20zł 2szt bo to lipa jest - już nabrałem się, lepiej dołożyć te 18zł i mieć porządne)
Ostatnio zmieniony 31 mar 2010, 14:32 przez m911, łącznie zmieniany 1 raz.
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
Awatar użytkownika
czajna
Newbie
Newbie

Post autor: czajna »

Było już na ten temat sporo ale proponuję jak większość MOTGUMa, na przód 480 i 510 mm (płaskie typ A) na tył standardowe 280 mm. Najtaniej można chyba dostać u producenta tu:
http://www.wycieraczkisamochodowe.com/
b
blonchal
Początkujący
Początkujący

Post autor: blonchal »

Jak ja wymieniałem jakieś 1-2 miesiące temu to w sklepie Norauto kupiłem i wycieraczki też firmy Norauto... Za dwie na przód dałem razem chyba ok 50zł i dobrze zbierają... Według mnie lepiej kupić droższe wycieraczki które będą całe do szyby przylegać i dobrze zbierać niż takie za 10zł i ledwo co zbierać.
Najlepiej w sklepie motoryzacyjnym jak masz blisko... Zawsze Ci sprzedawca doradzi ;)
Awatar użytkownika
medyk81
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: medyk81 »

[quote=""czajna""]Było już na ten temat sporo ale proponuję jak większość MOTGUMa, na przód 480 i 510 mm (płaskie typ A) na tył standardowe 280 mm. Najtaniej można chyba dostać u producenta tu:
http://www.wycieraczkisamochodowe.com/[/quote]

Na tył standartowe 280 mm nie pasują. W Polo wycieraczka tylnia jest węższa od standartowej (chowa się w ramię). Ja kupiłem najtańszą ALCE (nie używam tak często jak przód) o rozmiarze 280mm i przełożyłem do starej wycieraczki samą gumę. Do przodu 2x480mm lub lepiej 480mm + 510 mm. O producencie można poszukać w innych postach.
Awatar użytkownika
thompson
Newbie
Newbie

Post autor: thompson »

Dzięki wielkie za odpowiedzi. W weekend pojadę i wymienię bo już na tych nie da się jeździć.
Pozdrawiam!!
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

ja u siebie używam Valeo miałem w poprzednim aucie, mam w tym i dają radę, nawet 2 lata wytrzymały, nie kupowałbym jak poprzednicy pisali jakiś wynalazków z marketów - szybko je szlag trafia i potrafią rozmazywać a w najgorszym przypadku zmatowić albo porysować szybę
Awatar użytkownika
Mlody
Początkujący
Początkujący

Post autor: Mlody »

Ja i w Polówce, w Astrze, Hondzie matki, czy w służbówkach wymieniłem na Bosche Eco. Nie są drogie, bardzo dobrze zbierają, tylko czasem lubią hałasować nie wiem czemu.
Również nie polecam tych tanich z marketów. Raz kupiłem do Polówki, po paru dniach guma ześlizgnęła się z pałąka i pięknie zarysowała mi szybę. A do tego hałas niemiłosierny.
Pzdr.
Awatar użytkownika
medyk81
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: medyk81 »

[quote=""MiSiEk-GDA""]ja u siebie używam Valeo miałem w poprzednim aucie, mam w tym i dają radę, nawet 2 lata wytrzymały, nie kupowałbym jak poprzednicy pisali jakiś wynalazków z marketów - szybko je szlag trafia i potrafią rozmazywać a w najgorszym przypadku zmatowić albo porysować szybę[/quote]

Na przodzie też mam Valeo (Compact Revolution) - bardzo dobre.
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

[quote=""Mlody""]Ja i w Polówce, w Astrze, Hondzie matki, czy w służbówkach wymieniłem na Bosche Eco. Nie są drogie, bardzo dobrze zbierają, tylko czasem lubią hałasować nie wiem czemu[/quote]

Boscha miałem jak auto przyjechało z Niemiec i po miesiącu niecałym wymieniłem bo tak jakoś strasznie tarły że aż uszy więdły i trzeba było co chwila psikać płynem do spryskiwaczy by dać im poślizg :D
Awatar użytkownika
BrianWNC
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: BrianWNC »

Mam pytanko odnośnie wycieraczek. Chciałbym kupić wycieraczki Valeo bądź AeroTwin. Oglądałem np w Norauto te wycieraczki ale na opisówkach są wyszczególnione niektóre modele samochodów np golf 3 bora itd. polo na spisie nie ma. Czy wystarczy zasugerowac sie tylko rozmiarem 475mm obie na przód i sie dopasuja do ksztaltu szyby czy faktycznie trzeba szukac konkretnie pod polo??? z góry dzieki za pomoc.
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

Ja polecam (mam je) takie za około 20zł sztuka BOSCH ECO z auchan bardzo dobrze zbierają
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”