6N Grzesiek113

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

L
LeMaNeK
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: LeMaNeK »

autko ładnie sie prezentuje :oki: gratulacje
wszystkie plany na + no i powodzonka w ich realizacji

out - ramka z pod tablicy tyl i znaczek
felgi pozazdroscic :good:
Awatar użytkownika
Grzesiek113
Newbie
Newbie

Post autor: Grzesiek113 »

Zamieszczam obiecane wcześniej zdjęcia: grill w czarny mat, zdjęcia wnętrza oraz potwora pod maską z podtlenkiem LPG :crazy:

Miały być jeszcze halogeny, jednak okazało się, że te które miałem kupić, są z wąskiego zderzaka. Jak dorwę jakieś z szerokiego to zakładam.

PS
Nie wiecie może, lub ktoś z Was ma "czyste" szkła do przednich lamp? Bo nie będę kupował specjalnie nowych lamp na allegro za 450zł dla samych szkieł.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

[quote=""Grzesiek113""]Nie wiecie może, lub ktoś z Was ma "czyste" szkła do przednich lamp? Bo nie będę kupował specjalnie nowych lamp na allegro za 450zł dla samych szkieł.
[/quote]
450 ?
koszt lamp uzywanych w bdb stanie na alledrogo to ~150pln za komplet
L
Larson
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Larson »

[quote=""Grzesiek113""]Nie wiecie może, lub ktoś z Was ma "czyste" szkła do przednich lamp? Bo nie będę kupował specjalnie nowych lamp na allegro za 450zł dla samych szkieł.[/quote]

sa zaklady co poleruja szkla reflektorow, lub mozna to samemu zrobic bez problemu;)
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

[quote=""Grzesiek113""]Nie wiecie może, lub ktoś z Was ma "czyste" szkła do przednich lamp? Bo nie będę kupował specjalnie nowych lamp na allegro za 450zł dla samych szkieł.[/quote]

chodzi Ci o klosze z in.pro clear glass jak na foto?
Obrazek

jeśli tak to sam klosz do nich raczej nie do wyhaczenia, w innym wypadku każdy zmieniał bym sam klosz zamiast płacić za całe lampy,
no chyba, że chcesz sam klosz do zwykłego reflektora to ok.15-20zł za sztukę na alledrogo :P

[quote=""Larson""]sa zaklady co poleruja szkla reflektorow, lub mozna to samemu zrobic bez problemu;)[/quote]
ale ze zwykłego klosza z 6n nie zrobią takiego clear'a
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

hehe :) :) :) edi moja fotka

Grzesiek czystych szkieł nie kupisz, ewentualnie polerka ale później trzeba na żarówkę przesłonkę założyć bo inaczej będzie Ci świecić po niebie i krzakach :) :) :)
L
Larson
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Larson »

[quote=""edi_las_volas""]ale ze zwykłego klosza z 6n nie zrobią takiego clear'a
[/quote]

cleara sie nie zrobi , rzecz jasna;)

pozdro
Awatar użytkownika
Grzesiek113
Newbie
Newbie

edi_las_volas: Tak, chodzi mi dokładnie o takie szkła jak na zdjęciu.

Wiem, że jest możliwość wypolerowania lamp od środka, ale to zrobię w ostateczności. Potrzebuje gładkiego szkła, bo inaczej nie wsadzę do lampy soczewki. Tylko w sumie teraz się zastanawiam czy to ma sens, bo bardzo spodobały mi się te lampy co są na zdjęciu :)
Awatar użytkownika
Grzesiek113
Newbie
Newbie

Miał być gwint, ale z racji redukcji kosztów będą na razie tylko sprężyny. Wiem, że jest to tylko półśrodek, ale wszystkiego trzeba w życiu spróbować :roll: :P

Na alledrogo pojawiały się jakieś tanie zestawy sprężyn, co o nich myślicie? Może jakieś inne propozycje?

http://moto.allegro.pl/item971347577_4x ... _nowe.html

http://moto.allegro.pl/item971522473_4x ... lo_6n.html

Na dniach będę miał tylną belkę z tarczami od Ibizy GTI :grin: , planuję ją założyć razem ze sprężynami, żeby się już nie bawić dwa razy.
Awatar użytkownika
Kewl
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Kewl »

[quote=""Grzesiek113""]Na dniach będę miał tylną belkę z tarczami od Ibizy GTI :grin: , planuję ją założyć razem ze sprężynami, żeby się już nie bawić dwa razy.
[/quote]

Uuuuuuu. Skad takie cacko wytrzasnales, i za ile? ;) Bo ciezko takie cos dostac, szukalem troche i nic.
Awatar użytkownika
Grzesiek113
Newbie
Newbie

U kolegi stoi za stodołą już jakiś czas rozbita. Nie odda mi pewnie tego za tzw "flaszkę" :piwo: , ale dogadałem się z nim na jakieś 200zł :grin:

Co myślicie o tych sprężynach? Czy nie zawracać sobie głowy tym badziewiem? Dodam, że jest to rozwiązanie tymczasowe zapewne, aż nie znajdę jakiegoś gwintu w dobrej cenie. :oki:
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

[quote=""Grzesiek113""]Co myślicie o tych sprężynach? Czy nie zawracać sobie głowy tym badziewiem? Dodam, że jest to rozwiązanie tymczasowe zapewne, aż nie znajdę jakiegoś gwintu w dobrej cenie. :oki:[/quote]
cena śmieszna, ale mam obawy że będzie miało to przełożenia na jakość - wolałbym poszukać czegoś lepszego choćby w używce, sam dość tanio oddałem -40 z weiteca praktycznie nowe jakiś czas temu
Awatar użytkownika
Grzesiek113
Newbie
Newbie

Wczoraj jadąc rano do szkoły (padało) bus wymusił pierwszeństwo... no i mu się udało. Wyjechał na drogę jak byłem 15metrów przed nim, uderzyłem go w jego lewy bok. Dobrze, że za szybko nie jechałem, bo by się gorzej skończyło. Straty jak na pierwszy rzut oka nie za duże, ale jak tak się wszystko znacznie liczyć, to człowiek się zastanawia, co będzie bardziej opłacalne... No nic, poczekam na rzeczoznawce i wycenę. Może jakiś nowy mobil będzie? Nie wiem. Z drugiej strony szkoda trochę Poli :(

Z tego co wypatrzyłem to:
- do wymiany: maska, zderzak, lewy błotnik, grill, dwie lampy, lewy kierunek, lewy halogen, wzmocnienie i przednia belka.
- lewe drzwi do malowania
- chłodnice ok, dojechałem autem do domu

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

[quote=""Grzesiek113""]Straty jak na pierwszy rzut oka nie za duże, ale jak tak się wszystko znacznie liczyć, to człowiek się zastanawia, co będzie bardziej opłacalne... No nic, poczekam na rzeczoznawce i wycenę. Może jakiś nowy mobil będzie? Nie wiem. Z drugiej strony szkoda trochę Poli
[/quote]

No szkoda szkoda by było, wyrazy współczucia, ale głowa do góry u mnie aua było podobne, a zrobione i jeździ :grin:
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
Grzesiek113
Newbie
Newbie

Wczoraj był rzeczoznawcza z PZU. Uznał szkodę całkowitą, teraz tylko muszę czekać na wycenę "wraku".

Przemyślałem sprawę, i Polo jednak zostaje :D
Poczekam jeszcze na kwotę, jaką mi zaproponują, bo nie mam zielonego pojęcia ile mogą mi dać za szkodę całkowitą. Wolę jednak zrobić ładnie Polówkę (może jeszcze na wakacje zostanie), niż pchać się w nowych samochód.

Skoro i tak lampy mam do wymiany, znalazłem coś takiego, będzie to jakoś wyglądać na srebrnym aucie? Co myślicie?
http://moto.allegro.pl/item1075135555_l ... senon.html
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”