Czy warto kupić te opony???

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
lukasz6oo
Konkretnie zainteresowany

Czy warto kupić te opony???

Post autor: lukasz6oo »

Witam mam zamiar kupic oponki do polówki i natknełm sie na te oponki czy warto sie skusic??Prosze o rade ,pozdrawiam.

http://moto.allegro.pl/item968000459_go ... ratis.html

Nazywaj tematy po imieniu.
czaja454
RUMAK
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Chińskie :/ Prędzej zaufałbym polskiej marce "Dębica" - cena praktycznie ta sama
tu np. http://www.opony.com/opony/56315_debica_passio_2.html
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
lukasz6oo

madmax NIGDY WIECEJ DEBICY!!!!! Kupiłem w 2007 nowiutkie passio i po 2 sezonach nie nadaja sie do jazdy .(buja całym autem ).Byłem z nimi na wulkanizacji i gosciu powiedział ze to czesta wada Debicy.
RUMAK
2
2mek
Początkujący
Początkujący

Post autor: 2mek »

"...Ja mam reggae wydrapane w sercu jak tagi w tramwajach..."
moja 6n viewtopic.php?f=56&t=27944
Sprzedam viewtopic.php?f=6&t=15962

Kupię [url=http]viewt
A
Archeo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Archeo »

Obrazek
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Hmmm dziwne, mam w drugim aucie (żony) komplet dębicy na lato i zimę. Letnie się już skończyły (5-6 lat) i teraz trzeba zmienić i raczej ponownie będzie to dębica. Jeśli się zraziłeś to może kup Sava - też dobra cena/jakość ale chinole zostaw w spokoju.
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
lukasz6oo

Co do Sava to ok mam takie zimówki i naprawde polecam dobrze sie spisuja i w dodatku naprawde emituja mało hałasu.
RUMAK
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Te Goodridy konsekwentnie zajeły najgorsze miejsca praktycznie w każdej konkurencji testu opon w zeszłotygodniowym Auto Świecie. Dla przykładu: nowe polo na suchej nawierzchni na Dunlopach zatrzymało się na 36m a na Goodridach na 45m! Na odcinku 9m to się przy odrobinie niefartu traci życie.
Awatar użytkownika
miodzio85
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: miodzio85 »

to ja mam pytanko do tych co krytykuja Goodride, jeździł ktoś na nich??czy tylko w testach wyczytaliście że są do bani? Goodride są najlepszymi oponami "chinskimi", duzo lepszymi od Barum, Kormoranów itd.! Wiadomo nie można porównać ich do Dunlopów, ale za tą cene lepszej opony nie dostaniesz! Minus tych opon to dosyć szybko kończy się bieżnik no i na mokrym nie są idealne, poza tym ok :oki:
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

miodzio85 po to są testy zeby mieć obraz i porównanie. Co z tego że ktoś napisze ze ma X opone i bardzo fajnie mu się jeździ-napisze tak bo nie ma porównania do innych albo/i ma małe wymagania. W testach jest reguła-opony drogie i markowe wypadają duzo lepiej od budżetówek i tak jest i było od kiedy pamiętam.
[quote=""miodzio85""]za tą cene lepszej opony nie dostaniesz![/quote] byc moze bo cena jest aż niepoważna, ale z tego wynika że za tą kase nie da się zrobic dobrej opony
Awatar użytkownika
miodzio85
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: miodzio85 »

co do tych wszystkich testów to moim zdaniem nie są one w 100% wiarygodne! Np.Rok 2008, konkretnie czerwiec. Rozprawa sądowa o oszustwo i zatajenie prawdziwych testów przez AŚ. Wygrywa rozprawę BOMA Katowice dostając tylko 280000zł rekompensaty za straty spowodowane publikacją AŚ na temat marki Goodride i Nankang.

2009, Hanower Niemcy, odszkodowanie od ADAC w wysokości 1 miliona euro za oszustwa w testach na rzecz rodzimych europejskich tanich producentów.

Kto siedzi w temacie to szybko odnajdzie wszelkie artykuły na ten temat. Nie bronię każdej chińskiej opony, ale Goodride i Nankang z roku na rok leją Dębicę, Kormorana, Kelly, Baruma, część Fuldy, a w szególności badziewną EcoControl na łeb. Tego się boi każdy rodzimy przemysł.
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Wiesz, ja tez nie wierze że wszystkie testy są w 100% obiektywne ale kurna trzeba sie na czyms opierac bo człowiek by w tej nieufnosci do wszystkiego zwariował.
Ale żeś bezprzypałowo skopiował czyjąś wypowiedź z innego forum...
Ostatnio zmieniony 29 mar 2010, 11:01 przez Borek, łącznie zmieniany 1 raz.
J
JarekF
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: JarekF »

Nie miałem do czynienia Goodride ale jeśli chodzi o Nankang to z mojej strony mają one pozytywną opinię ... Nie jest to oczywiście rewelacja (mam je jako 2szt zimówek) ale jeśli miałbym wybierać między dębicą a nimi to nawet bym się nie zastanawiał :grin: nie wszystko co chińskie musi być od razu tragiczne :)
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drago »

[quote=""miodzio85""]Kto siedzi w temacie to szybko odnajdzie wszelkie artykuły na ten temat. Nie bronię każdej chińskiej opony, ale Goodride i Nankang z roku na rok leją Dębicę, Kormorana, Kelly, Baruma, część Fuldy, a w szególności badziewną EcoControl na łeb. Tego się boi każdy rodzimy przemysł.
[/quote]

Nie zgodzę się co do FULDY ecocontrol.. jeżdżę na tych oponkach i spisują się bardzo dobrze... Baruma miałem i po dwóch sezonach miałem lekkie spękania.. także nie można zestawiać w ten sposób wszystkich opon.
Jadac droga, mysl o innych..

Moje maleństwo...http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... 95d9aa018d
Awatar użytkownika
drago
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: drago »

Co do chińskich, koreańskich itp marek wszystko zależny od danego produktu.. jeden będzie lepiej wykonany inny gorzej. Łatwo to zauważyć po komentarzach ludzi używających danych opon. jedni chwalą inni narzekają. taka rzeczywistość
Jadac droga, mysl o innych..

Moje maleństwo...http://r18181.ovh.net/forum/viewtopic.p ... 95d9aa018d
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”