[6n2] kontrolka EPC , brak reakcji na pedał gazu

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
marekttmm
Newbie
Newbie

[6n2] kontrolka EPC , brak reakcji na pedał gazu

Post autor: marekttmm »

koledzy moze poradzicie .

polo 1.0 mpi bez abs. 136tys przebiegu.

tydzien temu wymienilem
olej (5w40). powyjezdzie od mechanika dziwna rzecz. auto ma mniej mocy, nie moge wejsc na wysokie
obroty,. na drugim biegu dochodze do 4,5 tys .. i koniec, a przed tem szlo przeciez do oporu ze tak powiem..

druga sprawa
jak stoje np na swiatlach na wolnych obrotach , do zapala sie kontrolka EPC i wtedy nie ma reakcji na pedal
przyspieszenia!!! dopiero jak wylacze auto adpale ponownie to moge jechac,.,, co sie stalo moze ktos wie,,,

pozdr
Marek
l
lapa24
Newbie
Newbie

Post autor: lapa24 »

przede wszystkim sprawdzić przepustnicę. W swojej polówce masz jeszcze na linkę, czy już całkowicie elektryczną?
r
roman cbr
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: roman cbr »

w moim Polo miałem podobny przypadek, nie reagował na pedał przyspieszenia i zapalało się EPC. Przeczyściłem przepustnicę było trochę lepiej, ale nie zawsze reagował na dodawanie gazu. Dopiero wziąłem WD 40 , położyłem się na podłodze i spryskałem przewody i złącza przy pedale gazu. Spryskalem kilka razy i pomogło. Jest OK ,a radzili już żeby zmienić komputer. Spróbuj może też Ci pomoże. :vinsent:
G
Gosiiiek
Newbie
Newbie

Post autor: Gosiiiek »

A działa Ci światło stopu? Mi kontrolka ECP zapaliła się właśnie gdy popsuła się czujka pod pedałem hamowania.
Mały diabeł :evil:
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”