Witam
dzisiaj kumpel montowal mi radio i jak podlanczalemakum to zaiskrzylo i chyba bezpiecznik jakis walnol bo lampka w srodku nie swieci i radio tez niegra
pomocy
:-( pozdraVWiam
no to sprawdź skrzynkę bezpieczników (pod maską lewa strona podszybia - ta od kierowcy)
Szukaj zjaranego. większość radyjek z tyłu ma bezpiecznik wpięty nad kostkami, też tam zerknij.
Ale najgłówniejsze to znaleźć i usunąć przyczynę zwarcia
siemka wszystkim mam polo 2 z 92 roku i takie pytanko co do bezpiecznikow bo:
od 1 do 10 oznaczenie na nich jest 8 P (w kołeczku)
i dalej:
11 radio nie wiem ile bo nie mam go niestety - jaki powinien być?
12 znow 8
13 i 14 sa czerwone i maja 16 P (w kółeczku)
15 - K16
16 - 8
czy te 8 P K16 16P to A ? Bo jeżeli tak to troche inaczej jest... bo jak wyciagnalem (wg forum) bezpiecznik od awaryjnych to i tak dzialaly...
powiedzcie mi dokładnie gdzie znajdują sie bezpieczniki pod maską bo nie moge ich znaleść a lewe światło mijania mi nie świeci pomimo że długie działają ...
saDzac po twoim profilu masz polo 6n a to temat 86 ale z tego co sie orientuje niema innych bezpieczników ,sa jeszcze przekazniki ale to w tym samym miejscu ,poszukaj po przewodach czy niemasz gdzies przetartych ,jakie masz lampy ?
wiedzminnnn i marcc_Jr może byście się przenieśli do odpowiedniego działu jeżeli rzeczywiście jest mowa o 6n a nie 86c/2f
moja rada: sprawdź kostkę czy nie jest zaśniedziały styk mijania, i jak wyżej przewody
nie wiem gdzie 6n mam bezpieczniki ale 6n2 ma po lewej stronie kierownicy w desce na dole (otwiera się klapkę w półce)