Nie działają spryskiwacze

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
lampik
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: lampik »

Ciężko to widzę najczęstszą usterką związana z wycieraczkami są manetki , ale bywa że silniczek padł.
Wg mnie sprawdź manetki styki przetrzyj papierem 1000 ściernym , albo nasmaruj czymś co przewodzi i czyści.

najlepiej by sprawdzić czy działa silniczek to wyciągnij zbiorniczek wyciągnij silniczek i sprawdź przykładając raz plusa do styka jednego później zamień i będziesz miał jasno.
lampik
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

mam to samo ze przud mi nie działa :/ silniczek sprawny bo sprawdzałem prąd nie dochodzi ewidentnie do silniczka :/ manetki podmieniłem ale tez nie działało :/ aha i dodam ja mam 2 zbiorniczki do spryskiwacza
Obrazek
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Tata (elektryk) pomógł mi uruchomić wycieraczki co sie okazało straciła sie masa niewiadomo czemu mase podpiolem nowym kablem, więc w 100% nie wiem czemu stracił kabel mase :/ przy swapie będę sie tym zajmoweaqł jeszcze
Obrazek
Awatar użytkownika
Juniord12
Newbie
Newbie

Post autor: Juniord12 »

Mam ten sam problem co Kobi, czyli nie działa mi spryskiwacz tylnej szyby a wycieraczka jest sprawna. Z przodu wszystko działa normalnie, (Raczej mam tylko jeden zbiornik z płynem do spryskiwaczy - drugiego nie widzę ). Proszę o pomoc
Obrazek
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

drugi jak był to w bagazniku po prawej stronie.... ale jesli nie ma to silniczek moze nie mieć dwu stronneych obrotów niewiem ;p
Obrazek
Awatar użytkownika
Juniord12
Newbie
Newbie

Post autor: Juniord12 »

W moim przypadku okazało się, że wężyk który wychodzi z zbiorniczka i powinien iść do tyłu jest ucięty i zaślepiony :(.
Obrazek
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

wymienić węzyk i będzie miodzio :)
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”