Nie chce mi odpalić auto... jakiś klucz mi sie miga...

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

o
omegan
Newbie
Newbie

Nie chce mi odpalić auto... jakiś klucz mi sie miga...

Post autor: omegan »

witam

od kilku miesiecy na wyswietlaczu, tam gdzie kilometry sa pokazywał mi sie taki klucz przyodpalaniu auta, a potem zaraz sie gasil ten klucz i auto normalnie mi odpalalo... i tak za kazdym razem. dzisiaj po pracy auto znowu normalnie mi odpalilo, pojechalem do fryzjera, wychodze od fryzjera, odpalam auto i nie idzie... nie mam pojecia co sie stalo... przekrecam kluczykiem raz: wlaczaja sie wszystkie kontrolki te co zawsze, po chwili te co zawsze gasna i przekrecam dalej kluczykiem i nic... poprostu tak jakbym dalej nie przekrecal tym kluczykiem, nie ma zadnego dzwieku, zadnego efektu... nie wiem czy to cos ma wspolnego z tym kluczem na wyswietlaczu, ale przypuszczam ze nie, bo tak od kilku miesiecy jezdzilem i nic sie nie dzialo...
dodam jeszcze ze jak probowalem odpalic auto przy holowaniu, to odpalilo bez zadnego problemu...

mam polo 2002 rocznik, silnik: 1,2

bardzo prosze o pomoc

pozdrawiam i czekam na odpowiedz
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

klucz to OIDP informacja o konieczności wymiany oleju. Pewnie wymieniałeś olej ale serwisówki już nie kasowałeś. Szukajka nie boli ;-) tutaj rozwiązanie co trzeba było zrobić http://vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=15&t=1619 . chociaż jeśli auto nie chce już odpalić to pewnie trzeba pod kompa podłączyć i z VAGa skasować błędy.
o
omegan
Newbie
Newbie

czyli co mam teraz zrobic? moge to jakos skasować? czyli to wina tego klucza tak?
Awatar użytkownika
suff
Wtajemniczony
Wtajemniczony
Kontakt:

Post autor: suff »

spróbuj skasować narazie tak jak napisane jest w tamtym poście. Jeśli nie da rady to niestety będziesz potrzebował kogoś z komputerem i VAGiem. Napisz skąd jesteś to może znajdzie się ktoś kto to potrafi wsród klubowiczów albo zapłać w serwisie z 50-100PLN
o
omegan
Newbie
Newbie

jestem z piekar śląskich... jest ktos z okolic kto umie to zrobic? ;/
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

inspekcja nie ma tutaj żadnego znaczenia - wygląda na to że po przekręceniu kluczyka nie podaje prądu na rozruch nie wiem jak w 9N ale w innych modelach była upierdliwa kostka stacyjki
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”