Wymiana kierownicy w 6N na model z 2007 roku

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
jacek_t82
Newbie
Newbie

Wymiana kierownicy w 6N na model z 2007 roku

Post autor: jacek_t82 »

Witam, chciałem wymienić sobie drażniącą mnie trójramienną kierownice w 6N'ce z rocznika '96 na coś ładniejszego dla oka. Chciałbym żeby była to oryginalna kierownica VW. Na allegro wynalazłem kilka ciekawych wzorów z nowszych Polówek ale nie wiem jak jest z frezem, czy będzie po prostu pasowała taka kierownica. Pomyślałem o czymś takim:

Obrazek

Obrazek

Generalnie to nie musi być akurat ta kierownica, ale coś nowszego niż ta którą mam bo jest beznadziejna, mówię o tej:

Obrazek
Awatar użytkownika
madmax
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: madmax »

Z 2007r nie wiem czy podpasuje ale może zakup oryginał do tego rocznika, który wychodził z poduchą.
Tak to wygląda:
http://allegro.pl/item941322546_vw_polo ... agiem.html
moja czerwona taczka
Ślesin 2007 ║ Więcbork 2008 ║ Ślesin 2009 ║ Pławniowice 2009 ║ Ślesin 2011 ║ Dzierżązna 2011 ║ Ślesin 2012 ║ Dzierżązna 2013
Obrazek
Awatar użytkownika
jacek_t82
Newbie
Newbie

No jeżeli z nowszych modeli nic nie podejdzie to ostatecznie zdecyduje się właśnie na taką. Ale wtedy szukałbym obszytej skórą z wersji GTI.
Awatar użytkownika
miodzio85
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: miodzio85 »

z nowszych aut ciężko będzie coś podpasować do Polówki! Bez rzeźby się nie obędzie! ( na pewno bedzie trzeba kombinowac z mechanizmem od odbijania kierunkowskazów, podłączenie Air bagu (jeśli oczywiście masz taki!) itd. Moim zdaniem gra nie warta świeczki! Lepiej poszukaj ory. z Polo 6n Gti lub jakieś inne sportowe dedykowane do Polo!
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

a z 6N2?
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
jacek_t82
Newbie
Newbie

Właśnie, może by tak z 6N2 jak zasugerował OLO. To jest chyba tak kierownica:

Obrazek
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

z 6n2/lupo na pewno podejdzie. Dorwiesz również skórzane wersje jak się postarasz ;)

tak kiera wygląda u mnie w 6N, trochę stare foto ale widać co i jak
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Michelangelo
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Michelangelo »

to ja sie podepne
a od golfa mk IV podejdzie do polo 6N bez zadnych kombinacji? czy trzeba bedzie cos przerabiac?

Obrazek
Awatar użytkownika
Olo
Wielebny

Post autor: Olo »

Ostatnio zmieniony 21 mar 2010, 21:37 przez Olo, łącznie zmieniany 1 raz.
It\'s like a death in the family.

W klubie od 22.03.2005.
Awatar użytkownika
suhhar
Swój
Swój

Post autor: suhhar »

aa co was tak wzielo na zmienianie kiery ? mi sie oryginalna z poducha bardzo podoba. Nawet jak kupowalem auto to chcialem zeby taka byla a nie ta beznadziejna bez poduszki ;)
Obrazek

Zawsze szukam dziury w całym więc proszę się nie denerwować !!!
Awatar użytkownika
jacek_t82
Newbie
Newbie

TURZOL NAPISAŁ: z 6n2/lupo na pewno podejdzie. Dorwiesz również skórzane wersje jak się postarasz

tak kiera wygląda u mnie w 6N, trochę stare foto ale widać co i jak
Piszesz że tak wygląda ta kiera u ciebie w 6N, wiec jak to jest? Masz wrzuconą całą deske rozdzielczą z 6N2 do 6N, czy może się pomyliłeś i to jest 6N2 a nie 6N

Suhhar, mi też ta z poduchą się nawet podoba, ale rzecz w tym że ja mam tą bez poduchy, trójramienną. A ona mi się niestety nie podoba :)
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""jacek_t82""]Piszesz że tak wygląda ta kiera u ciebie w 6N, wiec jak to jest? Masz wrzuconą całą deske rozdzielczą z 6N2 do 6N, czy może się pomyliłeś i to jest 6N2 a nie 6N[/quote]
Hehe, za krótko jesteś na forum. Wiedz że turzol ma w 6N1 środek z 6N2 i jak widzisz na zdjęciach w pięknym rzadko spotykanym kolorze.
Awatar użytkownika
jacek_t82
Newbie
Newbie

No krótko jestem to fakt, bo Polo mam dopiero od niedawna. Ale w takim razie super sprawa, skoro zrobił taki myk, środek z 6N2 do 6N! I wszystko pasuje bez problemu? Buda niby ta sama ale różnie to bywa. Skoro ma całe wnętrze zaadoptowane z 6N2 to chyba sama kierownica bez problemu mogła by być założona. Dobrze myślę?
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""jacek_t82""]Skoro ma całe wnętrze zaadoptowane z 6N2 to chyba sama kierownica bez problemu mogła by być założona. Dobrze myślę?[/quote]

Powtórze się - kierownica z 6N2 pasuje na wieloklin 6N. Taśma klaksonu, manetki zostają te same.
Awatar użytkownika
jacek_t82
Newbie
Newbie

Super, dzięki za odpowiedź. Chyba w takim razie poszukam takiej kiery obszytej skórą i sobie w nią zainwestuję :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”