Polo 1.3 NZ gasnie i nieodpala

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Elbram
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Polo 1.3 NZ gasnie i nieodpala

Post autor: Elbram »

Witam. Tak jak w temacie. Polo 1.3 NZ pelny wtrysk. Gasnie i przerywa. Jedzie 500 m i dupa. Czasem wogole nie odpala. Obojetnie czy cieply czy zimny. Jak dam w pi.... To jedzie ok ale przerywa i za nim sie zatrzymam to zalapuje ale i tak niezawsze i tak w kolko. Jąk odpali i stoji to chodzi ze 2 minuty i gasnie. Kable zmienione, kopolka i palec nówki. Podmieniony caly aparat z hallem. Pompka pracuje, filtr zmieniony. Paliwo do listwy dochodzi. I wtryski tez wymienilem. Byl luzny pasek rozrzadu ale ustawilem i naciagnalem. Swiece po wykreceniu czarne i osmolone jak cholera. Czy to moze byc komp albo ten sterownik od zaplonu co jest pod kompem? Albo swiece? Pomocy. A instalacje sprawdzalem cala deske i puche bezpiecznikow rozprulem. Moze to sonda? Bez sondy ruszy? Albo nie otwiera wtryskow? Ale to swiece nie byly by osmolone, chyba. A i jak odpalam to leci lekki dym z wydechu ale nie zalapuje.
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

ja stawiam na sterownik zapłonu co idzie kabel do halla ten sterownik zmien koszt od 20 zł zależy gdzie kupisz, a świece brudne bo nie daje rady przepalic
aha kolejna rzecz odepni aku i poczysć styki komputera pozakładaj i posiagaj kilka razy wtyczke od kompa czasem to pomaga jesli styki brugne( mialem tak na warsztacie w golfie)
a bez sondy lub sepsutej to i tak musi odpalic
Obrazek
Awatar użytkownika
Elbram
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Nowy tyle czy na szrocie? A czy w moim polo są 2 pompki? Mam 1 obok baku i jak ją odpiolem to coś nadal buczało w baku. I ta obok pompuje z czegoś białego na filtr lub coś takiego. Taka stalowa puszka.
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

z tego co wiem sa dwie jedna w zbiorniku paliwa druga poza zbiornikiem paliwa.
aparat zapłonowy i sterownik zapłonu lepiej kupic od kogoś zaufanego (na szrocie sprzedadza ci kolejne gó... które i tak moze nie dzialac) z forum kogoś np ADRRIDER on rozbiera i ma i jak znam takich ludzi swini nie wcisnie bo chodzi tez o reputacje ;)
Obrazek
Awatar użytkownika
Elbram
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Ogarnąłem w intercarsie za 76 zł nówke. Mam nadzieje że pomoże.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”