skrzynia w 1.4 tdi

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

skrzynia w 1.4 tdi

Post autor: Hiszp4n »

Słuchajcie wczoraj byłem wymieniać wydech, i szukałem na kanale tego wybieraka i gdzie ten simering ale ni hu hu nie mogłem znaleść ;/ ktos mi powie gdzie to jest badziewie?? czy ta skrzynia jest na linkach czy co bo ja juz nie rozumiem :banghead: chce zalać nowy olej ale najpierw sprawdze czy mi nie cieknie z tego wybieraka, tylko gdzie to jest :-D jakaś fota albo wskazówki mile widziane :)
I miejsce plac manewrowy
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

tylna część skrzyni, wchodzi tam taki gładziutki bolec, do niego jest przymocowany cały mechanizm zmiany biegów, na pewno znajdziesz :oki:
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
miki
Newbie
Newbie

Post autor: miki »

W 6N2 TDI wybierak jest od góry skrzyni jak otworzysz maskę to widać i rzadko się zdarza ze cos cieknie to w benzynowych polo częsta usterka
Awatar użytkownika
Hiszp4n
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Hiszp4n »

no właśnie tak mi sie wydawało ze jest u góry :) a jescze mi niech ktos powie która śruba i w którym miejscu jest od sprawdzenia stanu oliwy w skrzyni?? tzn którą odkręcić zeby zobaczyc czy cos tam jeszcze jest :) widze jedną śrube koło poduszki skrzyni ale to jest zapewne supstowa i jeszcze jedną znalazłem z przodu mniej wiecej pod rozrusznikiem, oczywiscie obie sruby to na duży imbus, czy ten koło rozrusznika to jest wlewowy??
I miejsce plac manewrowy
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”