[6n2] Rozrząd 1.4 tdi - Brak numeru silnika

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Lazlo1990
Raczkujący
Raczkujący

[6n2] Rozrząd 1.4 tdi - Brak numeru silnika

Post autor: Lazlo1990 »

Siemka, patrzę tak na rozrząd do polusia, bo mnie goni już coraz bardziej i wczytalem na forum ze do samochodów jak mój byly montowane 2 różne rolki napinające.

1.VKM 11141
2.VKM 11142

Którą rolkę należy zamontować zależy od nr. silnika. Pierwsza rolka odpowiada silnikom do numeru 011 494, natomiast druga jest dla silników od numeru 011 495.
Tutaj pojawia się problem, gdyż, z tego co wynika w temacie nr silnika jest na obudowie rozrządu. Niestety, u mnie jej nie ma. :shock:
W jakim innym miejscu mogę znaleźć ten numer ? Z tego co wyczytalem na forum, uźytkownik posiadający rocznik '00 musiał zamontować już tą drugą.
Myślicie że na chybił trafił mogę brać również rozrząd z tą drugą rolką ?

Link do tematu:
viewtopic.php?f=14&t=8032&hilit=1.4+tdi+rozrzad

Przy okazji, czy jest sens inwestować w ten rozrząd (link poniżej). Jakaś dziwna pompa tam jest, o której nic na forum wcześniej nie czytałem.
http://allegro.pl/item957330799_rozrzad ... _9tdi.html

Dzięki, Pozdro.. :piwo:

edit: Na innym forum powiadają żę pompa niby dobra. Jest to forum starszego brata naszej polowki :szefu: :hello:
Awatar użytkownika
przemek 26
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: przemek 26 »

w bagażniku obok koła zapasowego powinieneś mieć naklejkę fabryczną i tam jest na niej numer silnika
Awatar użytkownika
Lazlo1990
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Lazlo1990 »

dziwnym trafem mam zdjecie tej naklejki. Niestety, która część to nr. silnika niestety niewiem.

Będę wdzięczny za pomoc:
http://img146.imageshack.us/img146/8800/wlepa.jpg

Mam nadzieję że rozrząd z linku w poście powyżej jest dobry.

Pozdro :grin:
Awatar użytkownika
sabled
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: sabled »

Kod silnika: AMF (numer możesz odczytać z bloku silnika)
Kod skrzyni biegów: EXB
Kod lakieru: LC9Z
Kod tapicerki: FJ
Niżej małym drukiem jest podane wyposażenie samochodu (gdzieś na forum był link do ewentualnego sprawdzenia co fabryka zamontowała).
Obrazek
Awatar użytkownika
ZbysheK
Mały interesant
Mały interesant
Kontakt:

Post autor: ZbysheK »

Lazlo1990
Najlepiej jakbyś wziął obydwie rolki, oczywiście dogadując się z sprzedawcą, że zwrócisz tą nie odpowiednią, ja tak zrobiłem. Nie wiem czy sprzedawca będzie taki chętny do takiej transakcji zważywszy, jeżeli będziesz chciał kupić części na allegro.
Obrazek

Oh well, wherever, wherever you are,
VW POLO's gonna get you, no matter how far :butcher:
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

a na bloku nie jest wybity numer silnika nad skrzynia biegow? bo rzeczywiscie do AMF sa dwa rodzaje rolek napinajacych, jak jestes z warszawy to moze lepiej poszukac jakiejs hurtownii, ten rozrzad da sie wymienic za jakies 700-800zl, na contitechu i ruvelie (lub jakos tak :))
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”