Golas - czerwona polówka (out of club)

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

G
Golas
Raczkujący
Raczkujący

Golas - czerwona polówka (out of club)

Post autor: Golas »

Witam Wszystkich.
Chciałem przedstawić Wam moją skromną polówkę.

Kupione po znajomości, w miare pewne. Autem jeżdżę od ok. 2 lat, po zakupie wymienione zostały wszystkie, albo prawie wszystkie części eksploatacyjne, poza tym na małej stłuczce zarobiłem na tyle, że u znajomego blacharza zrobione zostały wszelkie zaczątki rdzy i odmalowano niemal całe auto. Tak więc nie stuka, nie puka, nie gnije, jeździ jak trza;)

Rok prod: '96
Silnik: 1.6 8v 75 KM AEE
Przebieg: ok. 153000km

Spalanie: niedawno zrobiłem 500km 4 osoby + pełny bagażnik, większość na trasie, ale było i miasto i korki, a jazda też nie do końca ekonomiczna, kiedy trzeba za kimś nadążyć, wziął 6,2/100 km.
Wyposażenie: właściwie żadne, przednie fotele regulowane na wysokość, kolumna kierownicy też, centralka na pilota, kompletne minimum, mniej rzeczy do psucia.
Kółka: no są...nawet cztery, jakieś tam felgi 14-stki, opony Fulda Ecocontrol 185x60, mogłyby być x50, ale wtedy to na większą felgę.

Muzyka gra z radia Clarion DB 288 RUSB, głośniki przód, niestety tylko standardowe 10 cm Alpine SXE – 1025S, tył jaja 6x9 Blaupunkt BGx 693HP (polecam, cena/jakość naprawdę fajnie)

Co w planach: rozczaruje NIC, przynajmniej na teraz. Auto ma jeździć i mnie nie denerwować, podoba mi się gdy jest obniżone, ale nie uważam by było to praktyczne, za często muszę hamować bo ktoś przede mną musi ominąć studzienkę, która wystaje na remontowanej drodze, a u nas remontują chyba wszystkie...Poza tym nawet przy takich kółeczkach potrafi przy załadowanym aucie obetrzeć nadkole w ostrym zakręcie.

No to zdjęcia, robione komórką...

ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek Obrazek ObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazekObrazek

PS. Wstyd mi za wydech, ale to już z autem dostałem :crazy:

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 02 maja 2010, 19:48 przez Golas, łącznie zmieniany 1 raz.
Polóweczka była...jest Octavka.
Awatar użytkownika
Iceman
Swój
Swój

Post autor: Iceman »

ładne autko :-), chociaż widać różne odcienie lakieru na aucie, może to wina zdjęć..

ja osobiście poszukałbym jeszcze innych felg, niskim kosztem na allegro można coś fajniejszego upolować...
Awatar użytkownika
aniula24
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: aniula24 »

Ladna,zadbana,czysta seria :) poprostu Pola,nic tylko o nia dbac i szanowac a napewno dlugo posluzy i nie bedzie denerwowac ;)
G
Golas
Raczkujący
Raczkujący

Iceman, masz racje, niestety niestarczyło kasy z ubezpieczenia na całe auto, a sam nie chciałem dokładać, więc maska drzwi tylne i dach są w starym lakierze. One nie wymagały roboty, porobione zostało to gdzie zaczynało conieco wychodzić spod lakieru bądź tego wymagało. Na zdjęciach muszę przyznać jakoś bardziej to razi, na żywca niewprawne oko nie zwróci nawet uwagi.
Jak pisałem autko skromne :mrgreen:
Awatar użytkownika
Mazzi
Początkujący
Początkujący

Post autor: Mazzi »

Masz dobrą bazę do modów! Zaczynaj od podstaw nie wymagających wiele wkładu a będzie na prawdę dobrze - listwy, znaczki, grill...

Polerka auta również by się przydała - odświeżysz auto i będzie gitarka! :oki:

Pozdrawiam
Mazzi
I\'m back!

Polo by Mazzi
G
Golas
Raczkujący
Raczkujący

Autko sprzedane, czas na nowe forum choć tu pewnie bede zagladal. Poloweczki bylo cholernie zal sie pozbywac mimo ze autko bez zadnych zmian calkowita seria "bez charakteru", moglo by sie wydawac...
Ostatnio zmieniony 18 mar 2010, 15:52 przez Golas, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
asad87
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: asad87 »

Widać, że polówka zadbana była. Podobają mi się felgi. Można wiedzieć za ile sprzedałeś autko ?
Seat Ibiza 1.4 60KM 97r.
Opel Corsa 1.2 75KM 01r.
Peugeot 206 1.4 HDI 70KM 02r.
VW Golf 1.6 101KM 97r.
Fiat Punto 1.2 60KM 02r.
VW Polo 1.9D 64KM 97r.
Awatar użytkownika
asad87
Mały interesant
Mały interesant

Podobają mi się felgi w tej polówce :) a można wiedzieć za ile oddałeś autko ?
Seat Ibiza 1.4 60KM 97r.
Opel Corsa 1.2 75KM 01r.
VW Golf 1.6 101KM 97r.
Fiat Punto 1.2 60KM 02r.
VW Polo 1.9D 64KM 97r.
G
Golas
Raczkujący
Raczkujący

Wystawiona za 7 poszła za 6.600. felgi normalne, raczej się nie podobają na forum z tego co zdążyłem zauważyć, ale mi się też podobały.
Awatar użytkownika
asad87
Mały interesant
Mały interesant

Ja doceniam kształt felg w tzw. gwiazdkę pięcioramienna, ponieważ jest łatwa do utrzymania w czystości ;) Wcześniej w golfie miałem popularne felgi BBS z dużą ilością odstających i wygiętych ramion... Mycie ich nie było zbyt łatwe i na dodatek czasochłonne ;)
Seat Ibiza 1.4 60KM 97r.
Opel Corsa 1.2 75KM 01r.
VW Golf 1.6 101KM 97r.
Fiat Punto 1.2 60KM 02r.
VW Polo 1.9D 64KM 97r.
G
Golas
Raczkujący
Raczkujący

Poloweczki nie ma juz przeszlo miesiac, ale ciagle milo wspominam. Chyba tak jest z kazdym samochodem:) Pochwale sie nabytkiem. Jezdze nia od miesiaca i jestem zadowolony jak cholera, w odroznieniu do polo przynajmniej nie dolozylem grosza po kupnie. Polecam.

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Skfarek
Spamer
Spamer

Post autor: Skfarek »

Golas ładny przeskok z polówy na octawię :grin: Jaką motorownię masz teraz pod machą?
6n leichtwagen: hamownia s.41 http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=142
1.6 AEA shamowane]
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl
Serwis mechaniczny: [url=http://www.au
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

1.9 TDI ma ;) .Skfarek jak odpalisz fotkę to przegladaj następne :)
C
Chmieluss
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Post autor: Chmieluss »

no konkretna fura :D i pewnie oszczędna ;D wnętrze mi sie podoba :) skóry i tak prosto bez udziwnień :)
G
Golas
Raczkujący
Raczkujący

Ano oszczedna, w miescie z klima spala ciut wiecej niz poloweczka palila na trasie, a jak trzeba to ponad 200 poleci (w formie ciekawostki, wiadomo ze sie czesto tak nie jezdzi) Fajnie ze sie podoba, mnie tez sie podoba :D za prostote i nawet elegancki wyglad :) (wkoncu wersja elegance). Skórka fajna nie powiem, swietna rzecz webasto i ogolnie niezle. Sorki jesli zasmiecam forum, przeciez to nie o skodzie, wiec nie obraze sie jesli w razie potrzeby temat zostanie zamkniety lub skasowany.
Pozdrowka dla polo maniakow, musze przyznac ze jakos lepiej na tym forum.
Zablokowany

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”