dziwne dzwieki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

L
LiS
Newbie
Newbie

dziwne dzwieki

Post autor: LiS »

problem mam taki, z mojej poli wydobywaja się dwa dziwne dzwięki których nie mogę zindentyfikować
1. przy predkości 40km/h slychać dziwny świst w kabinie z prawej strony w okolicach nawiewu ( ale nie z niego samego ) powyżej 40km/h już nie, albo nie słyszę przy otwartej szybie staje się głośniejszy, uczelki na oko wyglądają ok
2. w komorze silnika z okolic rozrządu słychać takie synchroniczne stukotanie( dziwięk na podobe jak bysmy szybko powtarzali kla kla :) ) nadmienie, że pasek, napinacz, i koło pasowe wymienione a dzwięk pozostał, pomocy !!!!!!!!!
Awatar użytkownika
MiSiEk-GDA
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: MiSiEk-GDA »

odnośnie punktu 2: może umarła Ci pompa wodna?? z tego co pamiętam miałem podobne objawy a ona znajduje się jakoś jest połączona z rozrządem. U mnie ten dźwięk przypominał trzask jakiś taki jak młynka do kawy, po wymianie ustąpił
L
LiS
Newbie
Newbie

około 10 tyś temu była zakładana nowa woda z niej nie leci i wydaje sie ze jest ok
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Co do pierwszego - może uszczelka szyby przedniej. A co do 2 - szklanki popychaczy.
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
l
lemik
Początkujący
Początkujący

Post autor: lemik »

cykanie lub klekotanie silnika różnie na to się mówi ale problem jest ogólne mi znany, jeśli odgłosy słychać zaraz po odpalenie zimnego silnika to prawdopodobnie są to popychacze hydrauliczne zaworów, jeśli cykanie zaczyna być słychać po nagrzaniu silnika to jest to prawdopodobnie kołyszący się tłok, mam ten sam problem
L
LiS
Newbie
Newbie

tylko że te klekotanie slychac non stop temperatura na dzwięk nie wpływa
ODPOWIEDZ

Wróć do „pozostałe”