Panowie czy jest możliwe, że pedał gazu trochę opada? Raz na jakiś czas, przy odpalaniu moja siostra ma problemy z szalejącymi przez około 5 sekund obrotami (pewnie przepustnica), problem znika po chwili ale mam też wrażenie, że pedał gazu opadł niżej, czy to możliwe? vw polo 1.0, 45 KM, 1995 r.
Ostatnio zmieniony 19 mar 2010, 9:14 przez volks85, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja zauważyłem coś takiego, że w czasie jazdy jak zdejmę nogę z gazu to po jakimś czasie poedał gazu nieco opada. Takie wrażenie, jakby samochód sam sobie dodawał gazu.
Jak Dzidzi napisał w pierwszej kolejnosci bym linkę gazu obadał. U mnie pedał gazu jest dobre 3 cm niżej niż powinien być ale narazie nic nie robię bo będe gaźniory montował i wtedy z linką będzie rzeźba
sprawdzałem przepustnicę, jest czysta. W polo jest monowtrysk, daje paliwo bezpośrednio na przepustnicą. problem leży chyba po stronie linki gazu, co o tym myślicie Panowie? czy jest jeszcze coś, co może być przyczyną? czy to gazowanie, ma jakiś związek z uszczelką głowicy? pojawił się majonez na korku - no ale fakt jest taki, ze auto jest unieruchomione w zimnym garażu już 3ci tydzień, a tak czy tak bardzo mało ruchu miał w zimie - tyle co nic...