poza tym zmiana tego znaczka na VW, żeby innym było lepiej, byłaby już ingerencją w styl felg, bo w tym przypadku kapselek jest integralną częścią samej felgi, podobnie jakbyś w wcześniej wspomnianych felgach Porsche wywalił ten kapselek, który tak na prawdę dopełnia całości felgi i wrzucił zwykły znaczek VW, byłoby podobnie, poza tym jakbyś przejrzał cały ten temat to byś wiedział, że ta sprawa była już poruszana...a co do Twoich przykładów z Mercedesami, Hondami, etc., na pewno jeżeli to wszystko by dopełniało całości to dla znawców tematu nie byłaby to "wieś"...tyle z mojej strony i myślę, że więcej w tym temacie nie ma się co rozpisywać bo czyichś poglądów nie zmienimy, jak chcesz to kup sobie takie fele i wrzuć tam znaczek VW, jak będzie się Tobie podobało to będziesz tak jeździł, zdanie innych chyba już znasz
jeszcze jedno: VAG -> Volkswagen Audi Group, czyli jedna stajnia, a co do Porsche to od samego początku VW i Porsche szli w parze z konstruowaniem pojazdów, można było o tym poczytać m.in. w ostatnim wydaniu VW Trends...no to tyle, żeby nie zaśmiecać tematu Lyszykowi, moim zdaniem całe auto, jak i koła gniotą, naciąg wg mnie odpowiedni, czekamy na fotki na aucie :oki: