Witam wie ktos moze jak wyłączy automatyczne zamykanie drzwi po ruszeniu samochodem? strasznie mnie to denerwuje ze sie same zamykaja. prosze o info lub link gdzie byla o tym mowa bo nie moge znalezc
Albo masz jakieś zworki w centralce które pozwalają na wyłączenie.
A co rozumiesz przez jak ruszam to się blokuje. Ja miałem podobnie jak wciskałem hamulec po odpaleniu silnika to sie zamykał więc odczepiłem przewód, a jak u Ciebie, co to wywołuje to nie wiem
Nie wiem czy jest to orginalna centralka czy nie ale chyba nie. gdy ruszam po przekorczeniu kilku kmh. Drzwi sie zamykaja i pytam czy jest na to jakas rada. dodam jeszcze ze drzwi otwieraja sie gdy wyłaczy sie silnik lub trzeba otworzyc pilotem
Polo 6N1 nigdy nie było fabrycznie wyposażane w takie gadżety.
W większości uniwersalnych alarmów jest to funkcja programowalna w określony sposób dla danego producenta, lub też mechaniczny (elektryczny) impuls sterujący, jak już pisał k4m1l
Musisz zlokalizować centralkę alarmu i dopiero po jakichkolwiek symbolach, nazwie producenta poszukać w sieci instrukcję obsługi.
w golfie mk4 mozna to sobie zwyklum fajsem z vagiem wlaczyc badz wylaczyc ale 6N chyba tego nie miala. Wlaczylem to usiebie w 4 ale jakos tez mi to nie podeszlo. Sprawdz czy zamyka ci drzwi przy predkosci okolo 15 km/h bpo jak tak to by bylo ze fabryczne to jest.
nie wiem czy dokladnie po 15 km/h ale nie raz mam przypadek ze jade i dopiero po czasie sie zamykaja a nie raz gdy tylko rusze kawalek . Boje sie o to zeby centralka nie zwariowala kiedys i sama drzwi nie zamknęla jak wyjde z samochodu a bedzie właczony. Z tego co pamietam na centralce nie widzialem zadnych przełącznikow wiec moze sie nie da tego zmienic. poszukam i moze sie uda cos z tym zrobic
[quote=""wesol""]w golfie mk4 mozna to sobie zwyklum fajsem z vagiem wlaczyc badz wylaczyc ale 6N chyba tego nie miala. Wlaczylem to usiebie w 4 ale jakos tez mi to nie podeszlo. Sprawdz czy zamyka ci drzwi przy predkosci okolo 15 km/h bpo jak tak to by bylo ze fabryczne to jest.[/quote]
NIE JEST FABRYCZNE. ktoś już to chyba napisał.
Nie może być fabryczne bo nigdy czegoś takiego nie zakładali.
Masz po prostu centralkę założoną. znajdz ją i podaj nazwę to się zaraz coś z tym zrobi.
To jest zwykły wykonawczy sterownik siłowników elektrycznych ST-1000. Do niego przychodzi dopiero sygnał z centralki alarmowej lub sterownika radiowego, który musisz znaleźć, bo on jest odpowiedzialny za domykanie drzwi w trakcie jazdy.
Tak to wygląda w alarmie EXSUS V10 Expert TA18, TA20
Funkcja „Save Lock” - automatycznego zamykania zamka (automatyczne zamknięcie zamka centralnego podczas jazdy)
WYBÓR FUNKCJI 2 programowane (fabrycznie OFF – 1 sygnał syrenki. Możliwy ON – 2 sygnały syrenki)
- Automatyczne zamykanie centralnego zamka ( Kiedy włączysz zapłon, zamki automatycznie zamkną się po 10sek)
- Automatyczne otwieranie centralnego zamka (Kiedy wyłączasz zapłon, zamki automatycznie otwierają się)
Przejdź poniższą procedurę, aby móc programować funkcje:
a. Rozbrój alarm, przekręć stacyjkę w stan „włącz”. Wciśnij przycisk serwisowy 6 razy w ciągu
10sek. Syrenka zawyje 3 razy i 2 razy migną kierunkowskazy.
b. Wciśnij przycisk serwisowy tyle razy ile wynosi numer interesującej cię funkcji, pamiętając,
aby ostatnie wciśnięcie przytrzymać na 3sek!
Przykładowo, jeśli chcesz ustawić ciche/głośne uzbrajanie alarmu:
1. Najpierw przejdź procedurę z punktu a).
2. Potem wciśnij przycisk serwisowy 9 razy krótko i 1 raz przez 3sek (w sumie 10,
tak jak numer wybranej funkcji w tabeli programowania).
3. Jeśli syrenka zawyje 1 raz, to ustawiłeś głośne uzbrajanie, a jeśli 2 razy to ciche.
4. Jeśli syrenka zawyła 1 raz, a zgodnie z oczekiwaniem powinna 2 razy, to przejdź
procedurę ponownie, ponieważ funkcję włącza się i wyłącza poprzez ponowne
przejście procedury – wł/wył na przemian.
c. Gdy zakończysz programowanie, przekręć zapłon w pozycję „wyłącz” - system wyjdzie
z funkcji programowania lub odczekaj 20sek nie wykonując żadnej czynności - system
automatycznie wyjdzie z funkcji programowania.
Nr funkcji w tabeli programowania:
2 Zam./otw. Centralnego zamka po przekręceniu stacyjki.
Mam pytanie jeszcze jedno czy w tej centralce jest mozliwość ustawienie zapalanie swiatła wewnetrzenego po wyłączeniu silnika i przy otwieraniu centralnego zamka?
Jak już napisałem wcześniej [quote=""vjarecki""]W większości uniwersalnych alarmów jest to funkcja programowalna w określony sposób dla danego producenta,[/quote][quote=""vjarecki""]To jest zwykły wykonawczy sterownik siłowników elektrycznych ST-1000. Do niego przychodzi dopiero sygnał z centralki alarmowej lub sterownika radiowego, który musisz znaleźć, bo on jest odpowiedzialny za domykanie drzwi w trakcie jazdy.[/quote]
Opis programowania tyczy się alarmu EXSUS V10 Expert TA18, TA20
Masz znaleść centralkę alarmową lub radiową, potem trzeba ją zidentyfikować tak samo jak (ST-100) a dopiero potem znaleźć odpowiednią instrukcję programowania do niej.[quote=""siwylol2""]czy w tej centralce jest możliwość ustawienie zapalanie światła wewnetrzenego po wyłączeniu silnika i przy otwieraniu centralnego zamka?[/quote] Nie spotkałem się osobiście jeszcze z taką opcją, może te nowe mają.
Jak nie znajdziesz symbolu to tylko do wróżki możesz się udać.