No mnie pali mniej więcej 10 litrów gazowni, myślę ze to sporo jak na takie małe auto tylko za ja śmigam zawsze z pełnym obciążeniem i po mieście także to tez robi swoje :vinsent:
witam. mam identyko polo 1.3 zagazowane... gaz od pazdziernika... na przegladzie bylem tydzien temu po 16 tys przejechanych na gazie... wczesniej spalal w granicach 7-8 l gazu... na pzegladzie koles powiedzial ze podawal za duzo gazu i wyregulowal jeszcze raz gazownie i powiedzial ze powinien mniej palic... nie bylem w trasie takze nie wiem ile dokladnie po przegladzie wypala.
"...Uważaj jak tańczysz, bo życiowy parkiet bywa śliski..."
Moje polo 1.3 adx spala 8 litrów gazu:) cykl mieszany.. zalałem za 60 zł gazu (do pełna 27 litrów) i zrobilem 340 km. gaz posiadam tydzien:) ale czuc spora roznice na gazie w mocy ale tez po kieszni:D
Ja mam silnik 1.4. Gazu pali ok 7 -8 litrów na 100, podczas jazdy pow 140 km/godz ok 9-10 litrów. Znam pierwszego właściciela,który ten gaz zakładał i mial tak samo.A ja mam ją już trzeci rok.
Moje polo 1,4 60KM z instalacja sekwencyjna pali srednio 7-8 litrow (statystyki w podpisie, raz udalo sie nawet ponizej 6 zejsc ale to byl jeden raz, trasa w 4 osoby, zaladowany ale ciagle 100km/h trasa za autobusem w nocy nie bylo ruchu i tak monotonnie 100km). Moje polo pali mniej w zime niz w lato (odwrotnie niz kolegi wyzej) a to daletgo ze: sekwencja musi sie rozgrzac zanim sie przelaczy wiec w zime wiecej jedzie na benzynie, opony zimowe mam 155 szerokosci a letnie 185 i to tez jest spora roznica.