[9n] czyszczenie silnika 1,4 Tdi

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

b
bagsmn
Newbie
Newbie

[9n] czyszczenie silnika 1,4 Tdi

Post autor: bagsmn »

Witam

Czy warto jest zastosować ten produkt MOTUL DIESEL SYSTEM CLEAN do czyszczenie pompowtryskiwaczy?
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Gaweł »

Jaki masz przebieg że chcesz go czyścić? Jeżeli pompki tego nie wymagają to lepiej ich nie czyścić.
Obrazek
b
bagsmn
Newbie
Newbie

Post autor: bagsmn »

przejechna ma 175 tys km,
Awatar użytkownika
Gaweł
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Gaweł »

No to Polówka już trochę świata pozwiedzała ale jeżeli nie kopci i nie zamula na wyższych obrotach to i tak bym takiego specyfiku nie wlał.
Na innych forach jest trochę opinii pozytywnych o środkach czyszczących silnik dolewanych do oleju czy też do ropy ale są też osoby które po takim zabiegu musiały robić remont silnika. Ja jestem przeciwny wlewaniu jakichkolwiek badziewi do silnika gdyby to miało cokolwiek poprawiać to zalecały by to koncerny i trzeba by było stosować takie środki w okresie gwarancji.
Jak auto zamula to pojechać do dobrego zakładu zrobić logi dynamiczne i najwyżej wymontować pompki i zregenerować.
Obrazek
Awatar użytkownika
elja
Swój
Swój

Post autor: elja »

[quote="Gaweł"]ale jeżeli nie kopci[/quote]
ten silniczek powinien puscic dymka, wtedy znaczy ze turbina jest ok. podlaczyc kompa, zobaczyc, ja mam np przeplywomierz walniety, daje troche za malo powietrza i troche zamula, ale ten specyfik i tak by na nic nie pomogl.
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”