CZY da sie zrobić rame taka jak maja samochody terenowe pod polo z 94 pseudo kombi??? chodzi mi o rama na ktorej bedzie owy silnik i zawieszenie ......wiem ze klopotu z tym bylo by co niemiara.....gdyz z punktu widzenia trzeba by bylo wycinac i przebudowywac cała bude...ale prosze o jakies rady i prosze o niewysmiewanie sie z tego pomyslu.
jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma[/b][/color]..
A nie prosciej by bylo posadzic Polo na ramie z jakiegos UAZa, albo Samuraia? Gdzies widzialemw necie taka zmote, gdzie bylo podwozie 4x4 i na tym buda 86c. http://forum.difflock.com/viewtopic.php ... 9e30499422
Google nie gryzie, w minute znalazlem te dwie rzeczy ;]
Kubrick ma racje .. jedynie wchodzi w gre uzycie jakiejs gotowej ramy .. a bude przerobic na pickup a potem wzmocnic ..i wszystko zalezy jaki tam wsadzisz silnik .. bo raczej silniki od polo sie nie nadaja .. no i 4x4 .. a najlepiejh synchro wykołować za jakiejs rozbitej audicy .. golf country to nie najlepszy pomysl .. on jest tak samo terenowy jak Mitsubishi L200 :banghead: .. pozatym takiego golfa dorwac to jest cud .. a w dobrym stanie sen .. zawieszenie do niego robi tylko jedna firma .. i kosztuje majatek .. ehh ,ale ja pochwalam pomysl bo moze wyjsc ciekawy projekt , jak jestes zainteresowany przerobieniem polo na pickupa to pisz to Ci fotki przesle , bo pare mam w swoich zbiorach i jest na nich pokazane jak przerobic .. pickupa sam chcialem robic :p .. ale raczej w przyszlosci bede sie stylizowal na Treser'ze
Teraz mi sie jeszcze jeden projekt fajny spodobal ;] Offroad mnie kreci od dawna, czasem jakies fachowe portale odwiedzam i raz trafilem na prawdziwa PERELKE, czyli Patrolo-Uazo-Garba. Polecam zapoznanie sie z artykulem, bo moze byc ciekawa inspiracja.
ok szukam jakiegos suzuki samuraja i vw polo za grosze by przerobic...wiadomo...ale jak to pozniej sie ma z ubezpieczeniem,
dowodem rejestracyjnym, przegladami......czy to ma byc vw na bazie jakiegos samochodu terenowego, np vw polo 86c2f z mostem i silnikiem samuraja, lub innego (...), czy na odwrot??????
Są jakies problemy by przerejestrowac, zarejestrowac taka przerobkę.....moze jakas pomoc????
swojej polówki nie chce przerabiac,z.....milosci do tego samochodu.
[quote="alienek"]wiec uderz bezposredio do wlasciciela garbo-uaza[/quote]
Patrolo-Uazo-Garba - nie przekrecaj mi tu nazwy auta, przez ktore mnie znajomy kiedys chcial uszkodzic, jak wparowalem do niego z czesciami, zeby zrobic z jego garbusa* terenowego potwora
najpredzej na swoja 40 sobie kupie jakies polo z 2000... ktoregos roku wiec to za 6 latek ale.....na razie brak garazu do ewentualnych przekladek :cool2:
hmmm...ewentualnie kupic samuraja starszego z dobrym silnikiem, zdjac bude i zalozyc od starszej polowki...ale nie mam gdzie wiec pomysl dobry ale z braku miejsca niewykonalny, teraz zona w ciazy wiec czasu bedzie coraz mniej......ale jak maly podrosnie...kto wie..(mam na dzieje ze klub wytrzyma jeszcze pare latek)