poluś przy zwalnianiu gaśnie

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Z
Zenobiakot
Newbie
Newbie

poluś przy zwalnianiu gaśnie

Post autor: Zenobiakot »

Witam

Od nie dawna stałam się posiadaczką POLO 1986 1.0 KAT

jak go kupowałam pan powiedział że trzeba go z gazem odpalać .

mam go kilka dni a jak dojeżdżam do świateł i wytracam prędkość to gaśnie mi silnik czy to coś z obrotami ?gaźnik kompletnie się nie znam a i w dodatku lampka temp.wody miga chodź uzupełniłam płyn i sprawdzam on mówił ze ten typ tak ma...???? no i pompka do spryskiwaczy zdycha....ale najbardziej te gaśnięcie silnika dokucza help!!!!!!pliski
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

Witam koleżankę.
Migajaca lampka wody może być kwestia czujnika.
Ssanie masz jeszcze ręczne czy już pol automatyczne? Silnik powinien odpalic bez gazu to pewnie kwestia regulacji.
A polo gaśnie przy naciśniętym hamulcu czy jak to wygląda?
Pompka spryskiwacza jest uniwersalna i pasuje z wielu samochodów. Ja u siebie mam z fiata 500.
Uzupełnij dane w profilu. Może akurat ktoś z forum mieszka w Twojej okolicy i będzie mógł pomoc ale niestety nie wiadomo skąd jesteś.
Z
Zenobiakot
Newbie
Newbie

Dzięki za odp.jestem z Warszawy (Wola)Polcio gasł jak wciskałam sprzęgło i hamulec dojeźdżając do świateł wczoraj było ok.A w niedziele podjechałam do gostka w Arkadii aby zainstalował mi radio...i dziś zauważyłam że jak włączam je przed odpaleniem silnika to polcio nie odpali nawet na gazie...może to coś z elektryką?Dobrze by było aby jakiś spec. poprawił te obroty czy ktoś zna dobrego i taniego do tego?
A ssanie nie jest reczne

pozdrawiam
Z
Zenobiakot
Newbie
Newbie

Witam

Odkryłam że jak mam włączone ogrzewanie to auto przygasa a jak wyłączone jest ok co z tym fantem zrobić?

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Bruczyk
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: Bruczyk »

Jak jest włączona dmuchawa ogrzewania to przygasa? Dobrze rozumiem ?

Jeśli tak to zobacz czy to samo się dzieje gdy dmuchawa chodzi ale światła są wyłączone.
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

hmm a klemy były czyszczone?? ja w starym silniku czasem miałem tak samo i mi alternator padał słabo ładował i miał luzy
Obrazek
Z
Zenobiakot
Newbie
Newbie

Ups .....czy były klemy czyszczone to ja nie wiem mam go od nie dawna a bez świateł nie jeźdżę ale spróbuje z rana...
m
memla
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: memla »

odswiezam... mi też polo gasnie trzyma obroty 1000 a za chwile gasnie... wydaje mi sie ze to moze byc silownik ten co przy ssaniu jest ... szybka odp potrzebna
Z
Zenobiakot
Newbie
Newbie

Ja sobie radze tak ze właczam podgrzewanie podczas jazdy a jak dojeżdżam do świateł to wyłączam i jest ok nie gaśnie :blush2:

pozdrawiam
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

czyli dmuchawa pobiera za durzo prądu i altek (alternator) nie wydala i nie daje napiecia na inne podzespoły bo dmuchawa bierze cale napiecie. stawiam na altka (lub regulator napięcia) , lub dmuchawa ale klemy nie zaszkodzi sprawdzic poczyscic ;)
Obrazek
Z
Zenobiakot
Newbie
Newbie

o.k dzięki wielkie za pomoc...na :niewiem: razie jestem bez męskiej dłoni w domu wiec....nie wiem czy dam rade....
w
wojtek6886
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: wojtek6886 »

kolega up ma racje, wina moze lezec po stronie klem lub alternatora:D mialem tak samo, pobawilem sie troche z alternatorem wyczyscilem klemy i jest ok. wentylator od nawiewu pobiera bardzo duzo pradu, przy wlaczeniu jego nawet sllychac po obrotach ze alternator musi troche wiecej popracowac...
Z
Zenobiakot
Newbie
Newbie

Witam ponownie ...Poluś dziś mnie wystraszył jechałam na 4 ce nagle terkotanie jak by myszy grasowały pod licznikami i tylko jak jadę szybko na 4 tym biegu...no i panika w oczach czy to może być linka od prędkościomierza ..kurcze wszystko tam nawala lampka wody świeci sie co jakiś czas od tak...płyn jest ok ..pewnie czujnik i codziennie coś nowego
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

a prędkosciomierz podskakuje ta wskazówka??
Obrazek
k
kolunio21
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: kolunio21 »

Witam:)
Podejrzewam że to może być albo linka od prędkościomierza albo może być też źle zresetowany licznik przejechanych kilometrów umnie tak było w 86c2f i trykał sobie:D po wciśnieciu dobiero znikło;)
PozdraVWiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”