Wez tez pod uwage ze kazdy licznik nawet w nowym calkowicie swierzym i pachnacym samochodzie z salonu na oryginalnych kolach zawyza predkosc minimalnie. Mialem kiedys 2f z 165/55R13 licznik mi przeklamywal wzgledem niby oryginalnych wskazan 10% wiec nie mow mi ze sie nie znam, bo mialem pare samochodow i rozne zestawy kol, mniejsze i wieksze. Poza tym co to za roznica np 5% nie potrzebnie wiele osob panikuje, Jak sie macie tym przejmowac to jezdzijcie na fabrycznych 14" albo 13". Swoja droga jak czesto osiagacie predkosci powyzej 120-130? W miescie panuje ograniczenie do 50km/h!
Nie pomoże koni kupa, jak kierowca dupa...
Pogotowie komputerowe, alarmy samochodowe, centralne zamki... 664 183 673
[quote=""marcin86""]No i co z tego ze zaleca... Samochod bedzie sie kulal takze na innym rozmiarze, jezdzisz na takim jaki Ci pasuje w danej chwili. [/quote]
Pewnie, że będzie. Aczkolwiek wszelkie wskazania zarówno licznika, jak i prędkościomierza będziesz musiał traktować szacunkowo. ;P Rozmiar 185/60 R14 jest tanią alternatywą dla osób, którzy nie chcą lub nie mogą wydać sporo więcej kasy na rozmiar, zalecany przez producenta. [quote=""marcin86""]Wez tez pod uwage ze kazdy licznik nawet w nowym calkowicie swierzym i pachnacym samochodzie z salonu na oryginalnych kolach zawyza predkosc minimalnie.[/quote]
Zgadza się, że każdy licznik jest tak skalibrowany, by nieco zawyżać prędkość, a tym samym ograniczać zakusy kierowcy. Im jest ona większa, tym nieścisłości się powiększają. Niemniej jednak gdy założysz do tego niefabryczny rozmiar opon, to już w ogóle jeździsz "na czuja".
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km -->
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km -->
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km -->
Ale już licznik odliczający przebieg będzie przekłamywał ze względu na większy obwód koła.
Dobra, zakończmy tę dyskusję, bo i tak ona nie prowadzi do niczego. Ja jako użytkownik "wymiarowych" kół w życiu nie zamieniłbym się na Wasze, a Wy z kolei zapewne nie macie zamiaru wyłożyć kilka stów więcej, by jeździć oponami o nieco niższym profilu.
MOJE SAMOCHODY:
1. Volkswagen Polo III (2006-2012) --> 20.013 km -->
2. Peugeot 207 (2012-2021) --> ponad 66.417 km -->
3. Dacia Duster I (2020-...) --> ponad 24.400 km -->
[quote=""ragiern""]Ale już licznik odliczający przebieg będzie przekłamywał ze względu na większy obwód koła.
Dobra, zakończmy tę dyskusję, bo i tak ona nie prowadzi do niczego. Ja jako użytkownik "wymiarowych" kół w życiu nie zamieniłbym się na Wasze, a Wy z kolei zapewne nie macie zamiaru wyłożyć kilka stów więcej, by jeździć oponami o nieco niższym profilu.[/quote]
[quote=""miodzio85""]mimo to licznik bedzie przekłamywał! Wiem bo samemu sprawdziłem. Ten sam odcinek autostrady na oponach 185/60/14 max predkość 195 km/h, a na oponach 195/50/15 , 220km/h. Według GPS w obu przypadkach ok 190km/h.[/quote]
Utwierdź mnie w przekonaniu, że to chodzi o inne auto a nie polo :lol:
Zeby pruc 220 km/h to trzeba miec grubo ponad 100 koni - jakies 120-130 KM . Przy 110 firmowych rumakach golfem na oponach 195/65/15 lece 205 na budziku co na gpsie pokazuje 200km/h. Pragne zauwazyc ze predkosc max nie ma za wiele wspolnego z masa auta a raczje z aerodynamika i oporami toczenia.
Mnie dziwi to trochę bo mam silnik 1.6 AEE, niby 75KM, v-max na oponach 195/50/15 wynosi 185 km/h (jest to oryginalny zamiennik) pomijając już kwestię wyskalowania licznika do 200 km/h
[quote=""JarekF""]Utwierdź mnie w przekonaniu, że to chodzi o inne auto a nie polo :lol:[/quote]pisałem o mojej Fabi ze zdrowym silnikiem TDI 101km. Zalecana opona do niej to 180/60/14 a zamienna 195/50/15 :good: mimo że są to opony podobne różnice czuć!
Ja na małych oponkach 155/80 R13 dojechałem do 175 km/h na gazie, może na paliwie troszkę by dołożył. Oczywiście na gps było chyba niecałe 170 więc i tak zawsze będzie różnica.
Silnik 1,4.