wycieraczki wariują w renault premium

Coś nie działa? Nie wiesz jak uporać się z usterką bądź problemem technicznym w Twoim polo? To właściwy dział,by zadać pytanie.

Moderator: Global Moderator

m
marcimen
Newbie
Newbie

wycieraczki wariują w renault premium

Post autor: marcimen »

Witam!
Mam pytanko odnosnie innego auta ale mam nadzieje ze ktos mi pomoze, a mianowice ostatnio mam problem z wycieraczkami. Gdy zapale samochod to nic sie nie dzieje lecz gdy tylko wlacze swiatla, kierunkowskaz czy awaryjne wycieraczki zaczynaja wariowac (same sie zalaczaja i nie reaguja na manetke) . Gdy po jakims czasie same sie wylacza to wystarczy znowu zalaczyc kierunek lub awaryjne zeby zaczelo sie to samo :( Chcialbym zaznaczyc ze gdy nie sa zalaczone swiatla lub kierunkowskazy wycieraczki normalnie dzialaja i reaguja na zmiane manetka. Od czego to moze byc?? Przelacznik albo jakis przekaznik??
Ostatnio zmieniony 07 mar 2010, 10:15 przez marcimen, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
NeVWille
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: NeVWille »

manetka, lub masy gdzies sie łącza maja przebicie.
jesli to ford,renault,peugeot,fiat to norma w tych autach z masami PS zobacz np na tyle czy jak masz światła i kierunki czu przygasa tył
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""marcimen""]Witam!
Mam pytanko odnosnie innego auta ale mam nadzieje ze ktos mi pomoze, a mianowice ostatnio mam problem z wycieraczkami. Gdy zapale samochod to nic sie nie dzieje lecz gdy tylko wlacze swiatla, kierunkowskaz czy awaryjne wycieraczki zaczynaja wariowac. Gdy po jakims czasie same sie wylacza to wystarczy znowu zalaczyc kierunek lub awaryjne zeby zaczelo sie to samo Chcialbym zaznaczyc ze gdy nie sa zalaczone swiatla lub kierunkowskazy wycieraczki normalnie dzialaja i reaguja na zmiane manetka. Od czego to moze byc?? Przelacznik albo jakis przekaznik??[/quote]
Zmień nazwę tematu, bo ta nic nie mówi. Wpisz tam co się zepsuło i w jakim aucie!
m
marcimen
Newbie
Newbie

Post autor: marcimen »

Witam!
Znalazlem przyczyne tych wariujacych wycieraczek, a mianowicie brak masy na wiazce z przednich reflektorow robil takie zamieszanie :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „100 technicznych pytań do...”