[6n2] Centralny zamek nie otwiera z pilota

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

i
igor8811
Newbie
Newbie

[6n2] Centralny zamek nie otwiera z pilota

Post autor: igor8811 »

Witam. Mam nastepujacy problem. Od kilku dni centralny zamek zaczal swirowac tzn sam otwieral samochod a w 2 dniu usterki opuscil nawet szyby sterowane elktrycznie do polowy. Tak wiec samochod zostawiony na noc po jakims czasie sam sie otwieral i stal otwarty. POjechalem wiec do elektryka gdzie wyminili pompke za 230 zl bo stara niby byla przegnita. I tutaj jest moj problem auto otwiera sie tylko po przekreceniu kluczyka w zamku natomiast nie otwiera sie z "pilota" w kluczyk tymczasem mozna go zamknac normalnie z przycisku na kluczyku. MOje pytanie brzmi w czym tkwi problem?? I jeszcze jedno nie mam kilku bezpiecznikow, czy powinnienem je uzupelnic czy moze sa tam jakies obejscia?? Dziekuje z gory
Przepraszam jesli podobny temat juz istniej ale nie moglem znalesc. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Areck1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Areck1 »

Podaj model alarmu.
Gdzie nie masz tych bezpieczników? (po lewej od kierownicy?)
Obrazek
i
igor8811
Newbie
Newbie

Tak po lewej stronie od kierownicy brakuje kilku bezpiecznikow m.in nr 26 reszty nie pamietem.
Gdzie mozna sprawdzic model alarmu?? Wczesniej normalnie drzwi otwieraly sie z pilota dopiero po wyminie pompki przestaly.
Awatar użytkownika
Areck1
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: Areck1 »

[quote="igor8811"]Tak po lewej stronie od kierownicy brakuje kilku bezpiecznikow m.in nr 26 reszty nie pamietem.
Gdzie mozna sprawdzic model alarmu?? Wczesniej normalnie drzwi otwieraly sie z pilota dopiero po wyminie pompki przestaly.[/quote]

Co do bezpieczników to niektórych poprostu nie powinno być bo np.: nie masz elektrycznych szyb, bądź klimatyzacji.
Może ten kto wymieniał nie podłączył tego prawidłowo, albo należy odnowa zakodować alarm. Musisz poszperać w necie.
Obrazek
i
igor8811
Newbie
Newbie

Tak wlasnie robie szukam jak mam czas. Lecz ciezko cos znalesc ale moze jak pogoda sie porpawi sam cos psozperam i uda sie cos wykabinowac. Gosc ktory to wymienial powidzial ze centralka od centralnego jest licha i to dlatego ale przeciez przy tamtej pompce dzialalo normalnie ?! wiec nie wiem do konca o co chodzi. A klima i elktryczne szyby akurat sa wiec bezpieczniki moze od czegos innego nie sa podlaczone. Dzieki za informacje. Moze ktos cos jeszcze dorzuci. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”