[6n2] kontrolka poduszki swieci

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

m
marco2000
Newbie
Newbie

[6n2] kontrolka poduszki swieci

Post autor: marco2000 »

jakiś czas temu zapaliła mi sie kontrolka poduszki po podłaczeniu do komputera wyskoczyły mi dwa błedy ;; 1217 - - - - - 04C1 Zapalnik bocznej poduszki powietrznej
strona kierowcy (N199) . i jakis bład z temperatury silinika nie pamietam jaki .jak podejśc do problemu.
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

jeżeli po wykasowaniu dalej razi po oczach to na pierwszym miejscu sprawdź kostkę pod fotelem czy przypadkiem nie jest gdzieś uszkodzona lub przyśniedziała - rozepnij przeczyść jakimś kontaktem i powinno hulać , najbezpieczniej przed czynnością odpiąć aku
Obrazek
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

poszukaj w spisie kodów co to oznacza, ten błąd od poduchy, jednak chciałbym Cię ostrzec, że jeżeli łączyłeś się ze sterownikiem poduch istnieje prawdopodobieństwo, że uwaliłeś sterownik, bo w tym modelu Polówki była montowana felerna seria sterowników, które po zdiagnozowaniu go VAGiem się po prostu sypał, poszukaj więcej o tym na forum, gdzieś jest nawet napisany numer sterownika i sprawdź czy Twój ma taki sam, jeżeli tak to niestety wymiana Cię czeka, bo kontrolka już nie zgaśnie, nie wiem czy diagnozowałeś, ale jak łączysz się przez vag-com to on ostrzega o możliwości uwalenia sterownika i podaje nawet jego numer :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
s
savic
Swój
Swój

Post autor: savic »

Toto
ster to 6Q0 909 605A , a babol 65535 - Internal Control Module Memory Error nie pisałem wcześniej tej wiadomości gdyż nie widziałem w profilu modelu - jednak takie rzeczy warto czasem uzupełniać
Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”