TDI ale jaki?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
zibenio
Mały interesant
Mały interesant

TDI ale jaki?

Post autor: zibenio »

Jeśli chciałbym przeszczepic silnik TDI to jaki od jakiego auta? audi vw czy co? Jaki motor?
Awatar użytkownika
adr0444
Konkretnie zainteresowany
Konkretnie zainteresowany

Post autor: adr0444 »

wydaje mi sie ze najtansza i "najprostsza" opcja to silnik 1Z z golfa mk3 choc bez rzeżby sie nie obedzie
Sprzedam części do POLO 86c coupe/steilheck
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

Chyba jedyne 6n z TDI w PL znane i jeżdzące ma Katherina z polosquadu, zaczerpnij troche informacji z jej projektu ew. skontaktuj się z nią bo tutaj to raczej nic poza "będzie rzeźba i będzie kosztowało" się nie dowiesz, taki swap trzeba mieć za sobą żeby cos konkretnego powiedzieć
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

Zalezy w jakich kosztach chesz sie zmiescic oraz to czy bedziesz grubo modzil dalje czy tylko seria lub lekkie dlubniecie. Odrazu CI powiem to moze bylo oplacalne ale tak ze 5-7 lat temu. teraz tojuz nie widze sensu. Buda juz stara a inne auta z seryjnym tdi potanialy na tyle ze sie nie kalkuluje no chyba ze robic to chesz dla samej idei zeby bylo drugie 6N tdi. Silnik musi byc od poprzeczniaka czyli golf audi A3 itp najlepiej. Cala kabloteka, zegary, kluczyki z immo, ecu, silnik z osprzetem, skrzynia i półosiami. Pewnie i jeszcze zawiecha przednia.
i
inco
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: inco »

heble itp, ostatnio mi kumpel mówił że gdzieś w pl jest na etapie wkladania ARL do 6n, i w cale nie ma takiej sporej rzeźby :)
Mała pasja, często staje się początkiem drogi do spełnienia marzeń.
indywidualizm nie polega na udawaniu zielonego :D
Awatar użytkownika
TOFIK_6n2
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: TOFIK_6n2 »

Katherina to ma 1.9 TDI 130 po turbinie z ARLa chyba. A 130 to prawie to samo co 150 ARL. I to sa silniki z golfa 4 leona seata ibizy 6l i polo 9n-n3 :)
Tofolot 6n2 1.4 16V AUA ~120 KM 146 Nm

Moje Polo: http://www.vwpoloklub.pl/forum/viewtopi ... 12&start=0

-Zlot PKP Ślesin 2012 2 miejsce Auto Zlotu
-Zlot PKP Ślesin 2012 1 miejsce najniższe Polo 6n2
-1 Zlot Miłośn
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote="Borek"]Chyba jedyne 6n z TDI w PL znane i jeżdzące ma Katherina z polosquadu,[/quote]

Jest jeszcze 2.0TDI 140ps@? jeżdżące po Śląsku. Miałem okazje śmigać tym autem , niestety właściciel nie ujawnił się do tej pory nigdzie, a szkoda bo wg mnie najsolidniej zrobiony swap w 6N jaki było mi dane widzieć na oczy
Awatar użytkownika
vjarecki
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: vjarecki »

[quote="incognito89"]i w cale nie ma takiej sporej rzeźby [/quote] Pomijając fakt, że trzeba przenieść akumulator do bagażnika, bo pod maską nie ma na niego miejsca, przemodelować ściankę grodziową dorobić mocowanie na nowe dźwignie (sprzęgło hydrauliczne, gaz na potencjometr) i paru kosmetycznych spawów jak i uchwytów łapy silnika to nie ma wiele... :grin:
Awatar użytkownika
Borek
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Borek »

[quote="vjarecki"]trzeba przenieść akumulator do bagażnika, bo pod maską nie ma na niego miejsca, przemodelować ściankę grodziową dorobić mocowanie na nowe dźwignie (sprzęgło hydrauliczne, gaz na potencjometr) i paru kosmetycznych spawów jak i uchwytów łapy silnika[/quote]
Akurat takie sprawy są uczciwą ceną za dobrego swapa, gorzej jak do tego dochodzi wycinanie dziur w podłuznicach bo się nie mieści skrzynia itp. to zaczyna się robic troche straszno :bomb:
Awatar użytkownika
wesol
Swój
Swój

Post autor: wesol »

Ciekawi mnie ta polowka co to ja kiedys na uwaga pirat jak to ja gonili policjanci. Zatryzmali ją i pytaja co to za silnik a gosc tylko powiedzial ze jak bysmy sie scigali to nie mieli byscie szans. Bi-turbo itd pod macha. Policja miala coprawda ponad 200 Km podmacha ale tu zarowno waga byla mniejsza w polo jaki KMów wiecej bylo. Do tego bialy kolor i normalnie niepozorne autko a wymiata.
Awatar użytkownika
Alan6R
Namiętny pisarz
Namiętny pisarz

Post autor: Alan6R »

Po pierwsze już było to omawiane że nie realne aby miał tam te 274 km. Polo było srebrne, a nie białe.
http://moto.onet.pl/5325780,0,4,filmy.html?node=32
Ślesin 2009 | Pławniowice 2009 | Pławniowice 2010
VW Polo 6R 1.2 TSI Highline.
[url=http://www.motostat.pl/vehicle-stat
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”