Jaki lakier kupic do polerowanych felg?

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Bobeksm
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Jaki lakier kupic do polerowanych felg?

Post autor: Bobeksm »

Witam
Chcialbym sobie moje felgi polakierowac gdyz wkurza mnie czeste ich czyszczenie a kazdy wie ze od klockow szybko sie brudza, koła sa spolerowane i bylem u lakiernika i mowil ze musi byc jakis specjalny lakier do tego z utwardzaczem gdyz zwykly lakier moze sie łuszczyc. Ma ktos moze wiedze na ten temat?
A oto zdjecie koła Obrazek
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

słyszałem, że na felgę spolerowaną na lustro nie da razy żadnego lakieru położyć, bo każdy będzie odłaził płatami, ale może ktoś wie coś więcej na ten temat
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

niby coś tam idzie, ale przez to, że powierzchnia jest spolerowana to ten lakier nie będzie się trzymał i może odpadać, więc szkoda kasy na to wydawać, jedynym wyjściem na to, żeby mieć świecące się fele i trwałe jest ich pochromowanie, albo dalsze ich pielęgnowanie :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
Awatar użytkownika
Bobeksm
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

ale wiesz czasem nudzi te czeste polerowanie... a wiem ze jakis lakier bo moj lakiernik robil kiedys jakiemus gosciowi i koles przywiozl mu jakis specjalny lakier do tego, i mowil ze jest dosyc drogi.... tylko pytanie jaki to jest?!
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Można jeszcze dać felgi do piaskowania. Dostaną fakturkę 3D i lakier bez problemu złapie.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
Bobeksm
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Artpolo wiesz ale jak je sie wypiaskuje to one nie beda swieciały?? :P
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Po piaskowaniu felga straci polysk i zostanie zmatowiona jak po dlugim i dokladnym szorowaniu papierem sciernym (w duzym uproszczeniu). Nie ma szans zeby swiecila, ale za to bedzie latwo ja polakierowac nawet zwyklym Motipem do felg.
Awatar użytkownika
Bobeksm
Raczkujący
Raczkujący
Kontakt:

Wiesz nie na tym to polega ze ja ja zmatuje i polakieruje bo ona ma byc swiecaca i polakierowana.... :)
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Nie będzie świecić jak polakierujesz. Właśnie na tym polega urok polerowanych rantów i felg. Jak nie wierzysz weź kawałek alu wypoleruj i walnij klara.
Chrom lub nikiel ratuje sytuację jak ktoś prędzej zauważył.
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

polerowanych felg nie lakieruj bo spartolisz. dobry sealant lub wosk zabezpieczy felgi przed osiadaniem syfu drogowego
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

turzol
jaki wosk polecasz ? tak sie sklada, ze sklep firmowy ZAINO znajduje sie 10km ode mnie i dzisiaj sie tam wybieram :)
moze cosik doradzisz ? interesuje mnie takze wosk do lakieru, najlepiej w sprayu, firmy oczywiscie ZAINO bo meguiars'a nie ma u mnie w okolicy
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

z sealantów do felg polecam
poorboys wheel sealant http://www.showcarshine.pl/128-poorboy- ... fibry.html
Chemical Guys Wheel Guard - http://www.sklep.car-spa.pl/pl/product/ ... guard.html
FinishKare 1000P - niestety u nas nie dostępny http://www.seriousperformance.co.uk/Pro ... w_402.html

Można z powodzeniem nałożyć wosk na powierzchnie lakierowaną felg i tutaj sprawdzają się woski o długiej wytrzymałości jak: Collinite 476S czy np. Meguiars #16

Paffcio Zaino nie produkuje wosków tylko sealanty z reszta firma dominuje na świecie w tej dziedzinie.
Sporo ludzi stosuje na felgach połączenie Zaino AIO i Z-CS
przykład tutaj:
http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... p?t=115055

. W sumie to 2 produkty i cena znacznie wyższa niż produkty podane przeze mnie powyżej. Polecam zakupić Z-16 do opon bo wg mnie nie ma konkurenta :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”