Swap tylnych lamp z 6N2 do 6N

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
BizoN
Newbie
Newbie
Kontakt:

Swap tylnych lamp z 6N2 do 6N

Post autor: BizoN »

Witam, mam możliwość zakupienia kompletu tylnych lamp do polo 6n2 za 160zł. I mam kilka pytań zanim podejmę decyzję żeby je zakupić i dopasować do mojej 6n. Czy jest to w miarę rozsądna cena? Niby patrzyłem na allegro i tam chodzą po 100zł/szt ale zapytać warto. Kolejne nurtujące mnie pytanie to czy będą one pasowały dokładnie tak samo jak te w 6n. Chodzi mi o to czy nie będzie za dużych szczelin między lampą a klapą od bagażnika. Dalej mam pytanie dotyczące późniejszego podłączenia. Nie wiem czy też dobrze zobaczyłem ale w manualu Paffcio ma lampę gdzie światło cofania jest od strony kierowcy, te co ja mam możliwość zamówić jest już normalnie od pasażera. Czy te zmiany kabli będą tak samo dotyczyły jak w tym manualu? Lampa z światłem cofania tylko zmiana 2 kabelków a w tej bez światła cofania odwrotne włożenie wtyczki?
I teraz tak z góry przepraszam jeśli ten temat był już poruszany. Prosiłbym też w miarę szybką odpowiedź, niestety nie mam wyłączności na te lampy a nie chciałbym żeby przepadły jak wszystko by było ok z dopasowaniem ich.
Pozdrawiam
Obrazek
"Sake wa honshin o arawasu - Pijani ludzie ujawniają swą prawdziwą naturę"
"Czy prawdą o nas jest to co myślą o nas inni, czy też to jak myślimy o sobie my sami."

[url=http://www.motos
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Spytaj w ASO o przejsciowki do kabli. Reszte masz w manualu paffcia.
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Cena 160zl jest bardzo atrakcyjna. Jakby ci tamten komplet ktos podkupil to tu masz NOWE KOMPLETNE za 160zl
http://allegro.pl/item933808182_lampy_t ... 2000r.html
Ostatnio zmieniony 17 maja 2010, 15:37 przez Bartosz85, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
BizoN
Newbie
Newbie
Kontakt:

Post autor: BizoN »

Chodzi mi o to czy nie licząc tych musowych przeróbek, będą one dobrze pasowały, czyli nic nie będzie odstawało. Czy kształtem i rozmiarami są takie same?

Edit:
Popatrzyłem trochę na fotki i wydaje się być ok. Tak więc jutro zajmę się zakupieniem lamp :D A po lampach przyjdzie na dokończenie licznika i później jakieś głośniczki jak fundusze pozwolą :)
Obrazek
"Sake wa honshin o arawasu - Pijani ludzie ujawniają swą prawdziwą naturę"
"Czy prawdą o nas jest to co myślą o nas inni, czy też to jak myślimy o sobie my sami."

[url=http://www.motos
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Kubrick""]Spytaj w ASO o przejsciowki do kabli. Reszte masz w manualu paffcia[/quote]
A to te przejściówki można kupić w ASO?? Zna ktoś jakieś bliższe szczegóły
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

czaja454, moje 6N przyjechalo z przejsciowkami z DE i na nich sa takie ladne naklejki, jakby byly z ASO - moge sie mylic, ale zawsze mozna sprobowac zapytac.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""czaja454""][quote=""Kubrick""]Spytaj w ASO o przejsciowki do kabli. Reszte masz w manualu paffcia[/quote]
A to te przejściówki można kupić w ASO?? Zna ktoś jakieś bliższe szczegóły[/quote]

przejściówki były dokładane jezeli kupiłeś Hella Led dla 6N
Awatar użytkownika
Px2
Początkujący
Początkujący

Post autor: Px2 »

Sory ze sie podpinam ale nie chce zakladac nowego tematu, wie ktos czy jest moze taka przejsciowka albo cuś w tym stylu do wkladow na zarowki z 6N zeby lampki swiecily tak jak w ori 6N2 bez potrzeby zakupu wkladow do 6N2 ? :crazy:
Obrazek
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Kubrick""]czaja454, moje 6N przyjechalo z przejsciowkami z DE i na nich sa takie ladne naklejki, jakby byly z ASO - moge sie mylic, ale zawsze mozna sprobowac zapytac.[/quote]
A jesteś w stanie podac mi nr katalogowy tej przejściówki??
[quote=""turzol""]przejściówki były dokładane jezeli kupiłeś Hella Led dla 6N[/quote]
Jak Kubrick nie da rady sprawdzić u siebie to spróbuje dowiedzieć się w ASO jaki to może byc koszt.
Awatar użytkownika
turzol
Mały Spamer
Mały Spamer

Post autor: turzol »

[quote=""czaja454""]
Jak Kubrick nie da rady sprawdzić u siebie to spróbuje dowiedzieć się w ASO jaki to może byc koszt.[/quote]

one nie są fabryczne tylko robione przez Hella i wkładane do pudełek z kompletami lamp LED do Polo 6N po to właśnie żeby ktokolwiek kto sobie taki komplet kupi nie musiał grzebać w instalacji. Wszystko na zasadzie plug&play
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

[quote=""BizoN""]Chodzi mi o to czy nie licząc tych musowych przeróbek, będą one dobrze pasowały, czyli nic nie będzie odstawało. Czy kształtem i rozmiarami są takie same?[/quote]
A myslisz,ze czemu ludzie je zakladaja? Pasuja nawet bez dopasowania, tylko wtedy lekko odstaja od strony klapy. Sam mam LEDy z 6N2 i odstaja, ale beda dopasowywane i wtedy juz nie powinno byc najmniejszego problemu.
Awatar użytkownika
Redmitsu
Początkujący
Początkujący

Post autor: Redmitsu »

Troche odkopie temat ale mysle ze moze komus sie ta informacja przydac.

Paffcio opisuje doskonale jak zrobic by swiecily sie lampki z 6N2 w 6N.
Mnie tez podczas montazu zdziwil fakt ze ma lampe wstecznego z lewej strony. Opis jednak jego zamiany kabli jednak stosuje sie do lamp gdzie wsteczny jest po prawej stronie czyli normalnie tak jak w kazdym polo ;] Sam sie dziwie ze Paffcio ma wsteczny w lewej lampie chyba ze to jakies zdjecie odbite w lustrze ; P
T
Toto
Fanatyk
Fanatyk

Post autor: Toto »

[quote=""Redmitsu""]Mnie tez podczas montazu zdziwil fakt ze ma lampe wstecznego z lewej strony. Opis jednak jego zamiany kabli jednak stosuje sie do lamp gdzie wsteczny jest po prawej stronie czyli normalnie tak jak w kazdym polo ;] Sam sie dziwie ze Paffcio ma wsteczny w lewej lampie chyba ze to jakies zdjecie odbite w lustrze ; P[/quote]

ma po prostu lampy z anglika :)
Prawdziwego mężczyznę poznasz po tym jak dba o swoje auto.

Obrazek

[url=http://www.vwpolo-klub.pl/forum/viewtop ... =56&t=6865]Toto -
ODPOWIEDZ

Wróć do „nadwozie + wnętrze”