naprawa jest bardzo prosta... odtłuszczasz miejsce które bedziesz naprawiał... Delikatnie papierkiem ściernym czyścisz koncowki między którymi jest przerwa. Kupujesz w motoryzacyjnym farbkę (miedziową czy złotą jakoś tak) naprawczą. Robisz sobie ograniczinki z tasmy nad i pod nitką grzania i malujesz zachodząc na końcówki
Potrzebujesz opinii, porady technicznej pisz na gg lub PW
[quote=""limpek""]naprawa jest bardzo prosta... odtłuszczasz miejsce które bedziesz naprawiał... Delikatnie papierkiem ściernym czyścisz koncowki między którymi jest przerwa. Kupujesz w motoryzacyjnym farbkę (miedziową czy złotą jakoś tak) naprawczą. Robisz sobie ograniczinki z tasmy nad i pod nitką grzania i malujesz zachodząc na końcówki[/quote]
robiłeś to kiedyś :evil:
bo ja moge to zdecydowanie odradzić :evil:
u mnie tylko jeden pasek grzeje :evil: a reszta nie
wszystko wyczyściłem odtłuściłem posmarowałem tym klejem na bazie srebra wszystko pięknie łanie
i kopletnie NIC to nie dało :twisted: :twisted: :twisted:
no to najwyżej obadam metodę, zaryzykować można, trzeba znależć sposób aby to naprawić, bo wkórwia zapocona szyba, a preferuje używać lusterka wewnętrznego niż zewnętrznego
ja tak robiłem, działały mi 2 nitki a teraz działa troche więcej, ale to mój błąd bo robiłem na szybko i nie obadałem gdzie są przerwy, tylko robiłem tam gdzie było widać a na następny dzień lakier narprawczy był już zaschnięty a nie chciało mi się drugiego kupować
więc jak malować to odrazu wszystko bo na drugi dzień po otwarciu możesz nie mieć czym malować
Ortografia to moja bardzo słaba strona, więc wybaczcie mi wszystkie błędy
witam, słuchajcie, bardziej chodzi o połączenie ścieżek niż o zrobienie ogrzewania w tym miejscu...
Sprawdźcie czy macie napięcie (przy zamkniętej klapie). Patrząc od tyłu samochodu prawa -, lewa +.
Jeśli ścieżki można łączyć nawet lutując je, tyle że potem trzeba je lakierować. W elektronicznym powinny być farby przewodzące, zdają egzamin tyko trzeba to zrobić porządnie.
ja mam raczej przerwaną najniższą nić, widać krechę do gołego szkła, więc raczej chodzi o połączenie dwóch końców jak pogoda się poprawi to trzeba to zrobić, bo przeszkadza jak szyba zaparuje, iw dolnej części szyby g... widać