[6n2] Mogą być takie opony do polo????

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
bogdus777
Newbie
Newbie

[6n2] Mogą być takie opony do polo????

Post autor: bogdus777 »

Witam , dostałem 4 koła 175/75R13 chciałbym je założyć na lato i mam pytanie czy to nie są za duże opony do polo 6n2. Czy nie będą tarły podczas jazdy czy przy skręcaniu . Kto jest zorientowany prosze o odp. :acute:
Awatar użytkownika
Acadaptor
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Acadaptor »

http://www.opony.com.pl/opony/opony_zamienniki.asp
Przeklamania na liczniku i do tego straszny balon... Ja osobiscie nie zalozyl bym czegos takiego chocby ze wzgledu na przyczepnosc w zakretach.
Moje 6n2]viewtopic.php?f=30&t=10905[/url]
Awatar użytkownika
Artpolo
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: Artpolo »

Ciekawa jest ta tabelka. Mam w takim razie zdecydowanie przekroczone normy. Może dlatego autko nieźle trzyma się drogi.
Przekłamania na liczniki to pikuś nikomu nie potrzebny. Co do szerokości to się zgodzę - rowerowe opony ;)
Jeżeli z góry zakładasz, że czemuś nie podołasz - nie uda Ci się to nigdy..... Bruce Lee :)
Awatar użytkownika
bogdus777
Newbie
Newbie

Post autor: bogdus777 »

Przekłamania na liczniku ?? myśle że to nic :P tylko czy nie bedzie tarło o nadkola ?? bede probował bo koła mam za friko i dobry bieżnik. A wcześniejsze opony 175/65R13 mam juz zdarte i trzeba pomyśleć o zakupie nowych. A na tych bym troche jeszcze pojezdzil. :victory:
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

Artpolo
175 rowerowe? xD Ja mam 175/65R14 i nie wydaja mi sie zbyt rowerowe (w rowerze mam 2" szerokosci). Fakt, ze juz 175/65 jest strasznym balonem, ale jeszcze sie tym da pojechac. Przy profilu 75 juz moze plywac niezle. Ale spoko, kuzyn kiedys mial Aro 243d na 255/85R15 - to dopiero plynelo :) Zadna droga nie byla dla niego zbyt szeroka, zeby nie zaliczyc obu poboczy przy 80km/h na prostej ;]
d
darkc
Początkujący
Początkujący

Post autor: darkc »

ja na zimowe mam 165/70r14 i daje rade. Chociaż przejście z 185/55 jest zauważalne na zakrętach, to można przywyknąć. Ludzie samochodami "miejskimi" jeżdżą często na znacznie węższych oponach.
Oczywiście Polo to nie samochód sportowy, a jak jeździsz jak wariat to i opony 200/45 nie pomogą....
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

że tak powiem ... rozmiar lipny raczej nadaje się bardziej do poloneza lub dużego fiata :) ale jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)
Awatar użytkownika
madxmad
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: madxmad »

Tak dla podglądu jak by to wyglądało

http://www.willtheyfit.com/index.php?wi ... mit=Submit
Była CZARNA WDOWA jest BIAŁA DAMA
ODPOWIEDZ

Wróć do „felgi i opony”