6N Grzesiek113

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Grzesiek113
Newbie
Newbie

6N Grzesiek113

Post autor: Grzesiek113 »

Witam wszystkich. Moją Polówkę mam już 1,5 roku, zrobiłem nią 50tys km. Jak do tej pory (odpukać ;) ) nie miałem większych problemów. Mam 20 lat, Pochodzę z Obornik Śl, 25km od Wrocławia. Obecnie studiuje dziennie na PWR.

Polo kupiłem w sierpniu 2008 roku, ze stanem licznika 160.000km, jestem drugim właścicielem w Polsce.

Data produkcji: XI 1998
Data pierwszej rejestracji: III 1999
Stan licznika na 28.02.2010: 213.000km
Silnik: 1.4 60KM

Wyposażenie standardowe:
- szerokie zderzaki
- 2x airbag
- wspomaganie
- elektryczne szyby
- centralny zamek
- ABS

Zmiany jakie wprowadziłem do tej pory:

1. AUDIO:
- radio Pioneer DEH-4000UB
- 4 głośniki Pioneer (dwa 10cm w podszybiu, dwa 16cm w boczkach tylnej kanapy)
- wygłuszenie

2. CB:
- Uniden PRO 520 XL
- bat 150cm

3. KOŁA:
- alufelgi 15 cali, ET35
- opony Yokohama 195/50/15

4. LAMPY:
- tył od Polo 6N2

5. WNĘTRZE:
- przednie fotele Polo 6N2

6. We wrześniu 2009 roku wsadziłem sekwencyjną instalacje LPG, chociaż wcześniej zapierałem się, że tego nie zrobię. Dużo jeżdżę, a ceny Pb są średnio zachęcające.

Moje ambitne plany: ;)
- zastanawiam się nad gwintem
- zmiana grilla (bez znaczka lub ten Kamei)
- katalizator... out
- listwy... out (raz już próbowałem, ale ktoś amatorsko pomalował prawe drzwi i zaczęły odchodzić z lakierem, na wiosnę się tym zajmę)
- halogeny (te standardowe)
- przednie lampy: Bixenon
- zmiana podświetlanie deski na niebiesko-czerwone.

Za jakiś czas, pewnie około 2 lat, jak mi już ten silnik padnie, chciałbym wywalić gaz i wsadzić 1.8T 20V, będzie wtedy auto na niedzielę :P, bo szkoda mi jej sprzedawać.

Jeżeli macie jakieś propozycje lub Waszym zdaniem powinienem coś zmienić to bardzo chętnie :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Ostatnio zmieniony 14 cze 2010, 20:39 przez Grzesiek113, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
FilipO
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: FilipO »

auto bylo pukniete czy jak ?? skoro sciagales listwe i odchodzilo z lakierem... dobrze nagrzej listwe "tylko nie przesadzaj" i schodzi jak po masle...co do modow to gwint- napewno tak :) ja narazie wstawie sportowe bez gwintu...ale na przyzszla wiosenke juz na gwincie :)...grill- bez znaczka mi sie bardziej widzi niz kamei... badz czarny mat.... poza tym daj jakies fotki wnetrza :) ogolnie fajne poli :) powodzenia w modach
"...Uważaj jak tańczysz, bo życiowy parkiet bywa śliski..."
Awatar użytkownika
JuStIcE
Redaktor Magazynu Klubowego

Post autor: JuStIcE »

Ładnie :) Co do listew, to taj jak Ci Filip napisał - nagrzej, a potem zdejmuj. A co do lamp przednich, moim zdaniem wystarczy zrobić smoked :D Nakład mały a efekt zauważalny :) Fajne plany co do swapu. Też się zastanawiałem nad tym, ale mi bardziej chodzi po głowie ten silnik bez turbo (1,8 20v). Powodzenia w modach :)
Mój Białas Czerwona Perła

Jeżeli piszę bez polskich znaków
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

zakładaj grill kamei !

ogólnie polówka ładna :agree:
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
Awatar użytkownika
paffcio
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: paffcio »

Grzesiek113
ladne polo :) pokaz fotki wnetrza i prysnij znaczek na grilu w czarny mat - jest o wiele ladniej :)
P
Pat
Mały interesant
Mały interesant

Post autor: Pat »

Ładna srebrna strzała :) też mi się wydaje ze znaczek na grillu w czarny mat będzie lepiej wyglądać a jak ci się nie spodoba to kupisz sobie bez znaczka... Pokaz wnętrze chce zobaczyć te fotele z 6n2
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Post autor: Kubrick »

[quote=""Grzesiek113""]- zmiana grilla (bez znaczka lub ten Kamei)[/quote]
Przyjedz na zlot ogolnopolski, to Ci dam swojego no-name i jeszcze doplace, bo mam lekko uszkdzone mocowania, ale sie trzyma mimo to bardzo dobrze ;]

Co do gwintu, to ok, ale opona 195/45 musi byc.

Plan ze swapem silnika mi sie bardzo podoba - bedzie rakieta z tego auta, jesli Ci sie uda i tego Ci zycze :)

A tak vogle, to w koncu jakies auto, gdzie zwrocilem uwage na przebieg i jest wiarygodny. Nie jestem sam z >200 kkm ;)
Awatar użytkownika
Grzesiek113
Newbie
Newbie

[quote=""FilipO""]auto bylo pukniete czy jak ?? skoro sciagales listwe i odchodzilo z lakierem... dobrze nagrzej listwe [/quote]

No musiała mieć kiedyś malowany błotnik i drzwi, ale podłużnice itp są ok, więc na szczęście nie miała większych "przygód". Ktoś po prostu pomalował jakimś lipnym lakierem, i tak już te drzwi się nie uratują, bo jak ściągnę listwę to trzeba będzie je pomalować.

A co do zdjęć wnętrza to po robię i wstawię, tylko muszę najpierw poodkurzać :P :cool2:

Podoba mi się Wasz pomysł z czarnym znaczkiem zamiast zmiany grilla. Wystarczy wziąć matowy lakier i prysnąć, czy muszę najpierw zmatowić go papierem?
Awatar użytkownika
_edi
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: _edi »

najlepiej zmatowić papierem wodnym, prysnąć podkładem a na to czarnym matem
w ten sposób wykonane posłuży najdłużej ;)
Awatar użytkownika
DjFarmerr
Początkujący
Początkujący

Post autor: DjFarmerr »

oo kolejna siostra :D ładna ładna :) a oponka nie za wysoka troszke ? 195/45 mysle ze idealna by byla :)
Awatar użytkownika
Grzesiek113
Newbie
Newbie

[quote=""DjFarmerr""] a oponka nie za wysoka troszke ? 195/45 mysle ze idealna by byla :)[/quote]

Takie już były bo kupiłem felgi razem z oponami po okazyjnej cenie :cool: , a opony są jeszcze z wysokim bieżnikiem, więc szkoda na razie pieniędzy i czasu żeby je zmieniać. Czasami tylne koło przytrze o ten plastik w nadkolu, ale to tylko wtedy gdy jadą 4 dorosłe osoby i wjadę na jakieś duże wyboje, więc tragedii nie ma.

Pomalowałem ten znaczek w grillu na matowy tak jak mówiliście, i muszę powiedzieć, że wygląda to zacnie :D :piwo:

W poniedziałek będę miał halogeny, to je założę i porobię zdjęcia razem z wnętrzem. Aha, mam małe pytanie, halogeny są takie same w wąskim i szerokim zderzaku?

Planuje jeszcze pomalować bębny na czarno, a zaciski z przodu na czerwono, co o tym myślicie?
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

[quote=""Grzesiek113""]Aha, mam małe pytanie, halogeny są takie same w wąskim i szerokim zderzaku?
[/quote]
Nie, sa rozne. Poza tym, do szerokiego oprocz halcow bedziesz musial kupic jeszcze kratki do wersji z halogenem, bo ciecie tych bez miejsca na lampy mija sie z celem.
Awatar użytkownika
Bartosz85
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Bartosz85 »

Bardzo fajna pola, kolejny srebrny brat mojego :oki: Co do halogenow to z waskiego zderzaka sa inne i z szerokiego inne (czym sie roznia nie wiem ale gdzies byl temat o tym). Daj foto tego grila moze i ja sie skusze na pomalowanie znaczka, bo bez znaczka mi sie nie podoba (wyglada jakby mu czegos brakowalo i wszyscy takie maja). Wszyscy tez zmieniaja te lampy z tylu na 6N2 a mi sie w srebrnej one nie podobaja i tez sa juz oklepane :beee: Ja swoich oryginalnych ciemnych hella nie zmienie nigdy :cool: Kazdemu podoba sie cos innego ;) Powodzenia w modach.
Awatar użytkownika
Grzesiek113
Newbie
Newbie

przem_polo:
Z tego co mi wiadomo, to ten silnik 1.4 nie jest stworzony do tuningu. A jeśli nawet to bardziej się opłaca wsadzić nowy, większy i mocniejszy silnik.

Kubrick:
To wiem, że trzeba kartki też zmienić, nie ma sensu bawić się w wycinanki ;)

Bartosz85:
Będę miał trochę więcej czasu to zrobię i wstawię te zdjęcia.

Trochę zmartwiliście mnie tym, że halogeny są różne, muszę poszukać i poczytać czym się różnią, bo jeszcze kupię nie te co trzeba.

A co myślcie na temat pomysłu malowania zacisków i bębnów? Opłaca się to robić, czy lepiej to olać? Razi mnie tylko "trochę" ten nalot rudej, w szczególności na bębnach, przydałoby się coś z tym zrobić.
Awatar użytkownika
Kubrick
Fanatyk
Fanatyk
Kontakt:

Maluj bebny o ile kolor bedzie dobrze dobrany do nadwozia i felg. Ja teraz bede musial prysnac bebny na czarno przy zmianie opon an letnie, bo beda wygladac tragicznie przy felgach w goretszym letnim malowaniu ;]
ODPOWIEDZ

Wróć do „Auta sprzedane /kasacja”