czy można założyć sprężyny progresywne za zwykłe amorki

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
raficopv25
Raczkujący
Raczkujący

czy można założyć sprężyny progresywne za zwykłe amorki

Post autor: raficopv25 »

witam wszystkich moje pytanie jak w temacie czy można założyć obniżające sprężyny progresywne -40 na standardowe amortyzatory chce obniżyć moje polo bo bede kupował 15 alusy i boje sie że na nowych standardowych sprężynach będzie mi obcierać a jak nie da rady to moze mi coś doradzicie tylko nie sportowe zawieszenie bo miałem już i dziękuje za jazde na naszych drogach złamałem sprężyne z przodu i komfort nie był za dobry ale do rzeczy czy jest jakaś szansa na jakieś obniżenie na standardzie ?
Awatar użytkownika
Mika
SuperNiania

Post autor: Mika »

raficopv25
możesz śmiało zakładać
tylko musisz pamiętać, że im niższe sprężyny, tym szybciej zużyją się amory
Mam wszystko w tyle...Obrazek
Awatar użytkownika
DanielJar
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: DanielJar »

[quote="raficopv25"]witam wszystkich moje pytanie jak w temacie czy można założyć obniżające sprężyny progresywne -40 na standardowe amortyzatory chce obniżyć moje polo bo bede kupował 15 alusy i boje sie że na nowych standardowych sprężynach będzie mi obcierać a jak nie da rady to moze mi coś doradzicie tylko nie sportowe zawieszenie bo miałem już i dziękuje za jazde na naszych drogach złamałem sprężyne z przodu i komfort nie był za dobry ale do rzeczy czy jest jakaś szansa na jakieś obniżenie na standardzie ?[/quote]

sam mam tak zrobione, po -40mm na zwykłych amorkach i jakos daje rade, ale jak długo to nie wiem :P
Awatar użytkownika
mario
Uzależniony
Uzależniony

Post autor: mario »

[quote="raficopv25"]tylko nie sportowe zawieszenie bo miałem już i dziękuje za jazdę na naszych drogach [/quote]

niestety coś za coś polecam Cup Kit Comfort H&R 60/40, a 40/40 nie ma do rzeczy jak założysz złą oponę to i tak będzie ocierać :)
Awatar użytkownika
raficopv25
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: raficopv25 »

no rozumiem kit to zestaw amorki + sprężyny z tego co się orientuje a w grudniu miałem wymieniane na nowe amorki Bilstein
przód i tył + odboje tak że wolał bym założyć tylko te sprężyny progresywne a widze że koledzy piszą że można tak zrobić to spoko kupie takowe sprężyny i zobaczymy co z tego wyjdzie dzięki pozdro :)
Awatar użytkownika
m911
Swój
Swój

Post autor: m911 »

i dobrze zrobisz, też tak zamierzam :blind:

Nie raz już były takie tematy i okazuje się, że ludzie nawet pare lat jeżdżą na obniżających sprężynach i zwykłych amorach.
Seat Arosa 1,8T & VW Golf II 2.0 ABF
ODPOWIEDZ

Wróć do „zawieszenie + hamulce”