Wycieraczki nie dochodzą do końca

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
Waski1988
Newbie
Newbie

Wycieraczki nie dochodzą do końca

Post autor: Waski1988 »

Witam, mam pewien problem. Otóż na każdym biegu wycieraczek, kiedy je wylacze to zostaja one pare cm nad ich nominalnym polozeniem. Muszę dopiero lekko i z wyczuciem lekko poruszyc dzwignia aby wrocily one do konca i nie zaczely dodatkowego biegu tam i z powrotem.. Niby to nic ale jednak fajnie byloby gdyby wycieraczki bez takich zabiegow wracaly do optymalnego polozenia :)

Macie jakies pomysly?
L
Larson
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: Larson »

sprobuj dokrecic ramie wycieraczki,
najpierw wyciagnij zaslepke
potem uzyj klucza 10 albo 8 ( nie pamietam) :D
Awatar użytkownika
czaja
Global Moderator
Global Moderator

Post autor: czaja »

[quote=""Waski1988""]kiedy je wylacze to zostaja one pare cm nad ich nominalnym polozeniem.[/quote]
A zobacz jak jest w drugą stronę. Jak wycieraczki pracują to dokąd dociera wycieraczka? Nie wybiega przypadkiem za szybę? Nie uderza w drzwi?
Awatar użytkownika
bleah
Stały bywalec
Stały bywalec

Post autor: bleah »

Waski1988

Nie próbowałeś czasami włączyć wycieraczek jak przymarzły do szyby ? Mój znajomy tak zrobił w audi i później trzeba było je ręcznie dopychać po wyłączeniu, jakieś tryby się poprzestawiały.
Awatar użytkownika
Waski1988
Newbie
Newbie

Post autor: Waski1988 »

Wycieraczki nie wychodzą za szybę i nie uderzaja o drzwi, po prostu zatrzymuja sie wczesniej. Spróbuję je dokrecic, zobaczymy czy to cos da.
Jestem posiadaczem tego samochodu od paru dni wiec nie mam pojecia czy ktos wczesniej probowal odpalic zamarzniete wycieraczki..
ODPOWIEDZ

Wróć do „elektryka + centralny zamek”