Brak uszczelki pod przepustnicą i pewnych przewodów

Moderatorzy: Global Moderator, Moderator

Awatar użytkownika
kobzuch
Raczkujący
Raczkujący

Brak uszczelki pod przepustnicą i pewnych przewodów

Post autor: kobzuch »

Witam.
Czyściłem dzisiaj przepustnicę. Silnik to AEA, 1.6, mono-wtrysk Boscha. Robiłem to po raz pierwszy, ale wszystko przebiegło dobrze, bo samochód nadal pracuje :). Zastanawia mnie jednak fakt, że nie było pod przepustnicą uszczelki! Błąd mechanika, czy celowy zabieg? Nie wiem - nie wnikam. Poszukam i kupię. Tylko rozbawił mnie fakt, że jeżdżę tak 3 lata...
Natomiast martwi mnie to, że brakuje przewodów podciśnieniowych. Jednego biegnącego od przepustnicy do regulatora temperatury podgrzewanego powietrza i drugiego od powyższego czujnika do króćca dolotowego. Co może spowodować brak tych rurek? Gdzie można kupić takie przewody?

Pozdrawiam.
"Wszystko co po nas, przyjdzie niechybnie,
Napewno będzie dobre, ale... brzydkie"
P. Rogucki
Awatar użytkownika
przem_polo
Trochę już znaczę
Trochę już znaczę

Post autor: przem_polo »

Bo chyba ma jej tam nie byc.Ja mam 1.4AEX i tez nie mam i ponoc tak jest dobrze.Tu masz linka http://klubseata.pl/forum/https://forum.vwpoloklub.pl/forum/viewtopic.php?t=4. Wiem,ze od 1.4, ale moze w jakis sposob przydatny jakie przewody przy przepustnicy.Moze ci co maja 1.6 to zweryfikuja i beda Ci mogli na tej podstawie pomoc.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2010, 16:47 przez przem_polo, łącznie zmieniany 1 raz.
2011
MajóVWka(28maj),Vag Nysa(4czerwiec),M.I.V.W(7sierpien),SCP(24wrzesien)
Awatar użytkownika
kobzuch
Raczkujący
Raczkujący

Post autor: kobzuch »

No faktycznie. Nic tam nie ma:) Jest ale pomiędzy modułem wtrysku, a przepustnicą.
A z tymi przewodami, to znalazłem nr części od golfa. Powinny pasować. Tylko w dalszym ciągu nie wiem dlaczego ktoś je stamtąd wymontował i jakie są problemy jak ich nie ma. Pojadę na szrot i kupię, bo w sieci nie ma. Sprawdzę też sklepy motoryzacyjne.
"Wszystko co po nas, przyjdzie niechybnie,
Napewno będzie dobre, ale... brzydkie"
P. Rogucki
ODPOWIEDZ

Wróć do „silnik”